مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران خبر داد: اعلام فهرست 14 قلم کالای استراتژیک موردنیاز نفت در آینده نزدیک/ 35 میلیون یورو مگاپروژه در حوزه اکتشافی نفت و گاز تعریف شده است
آذر 1, 1401گزیدههای نفتی هفته
آذر 1, 1401
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی روابط عمومی مدیریت اکتشاف؛ جناب آقای دکتر خلیلی معاون محترم وزیر در نظارت بر منابع هیدروکربنی وزارت نفت، جناب آقای دکتر چهاردولی مدیر کل محترم امور پژوهش وزارت نفت، جناب آقای دکتر مطهری مدیر محترم پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران و جناب آقای دکتر کلانتری رئیس محترم پژوهشگاه صنعت نفت به دعوت جناب آقای مهندس فکور مدیر محترم اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در رویداد هماندیشی با منتخب انجمنهای علمی و تخصّصی بالادستی نفت و گاز در روز چهارشنبه مورخ 25 آبان ماه 1401 در محل ساختمان مدیریت اکتشاف شرکت داشتند.
در این مراسم پس از تلاوت آیاتی از کلام الله قرآن مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، مهندس فکور، ضمن خوش آمد گویی و خیر مقدم به مدعوین و حاضران در این همایش، تحقق اقتصاد دانش بنیان که یکی از مسائل روز کشور و مطالبات جدی مقام معظم رهبری نیز میباشند، نیازمند داشتن یک نقشۀ جامع و اثربخش است که در آن بازیگران مختلف و نهادهای مؤثر هرکدام به وظیفۀ خود متناسب با ظرفیتهایشان عمل کنند و بخش حاکمیت نیز ضمن بسترسازی، نقش تنظیم گری و حمایت مستمر را بر عهده داشته باشد. انجمنهای علمی موجود در بالادستی نفت و گاز نیز میتوانند یکی دیگر از عناصر و بازیگران مهم در این اکوسیستم باشند. این انجمنها به سبب سوابق علمی اعضای خود و ارتباط مستمر با مراکز دانشگاهی از یک سو و تمرکز و توجه ویژه به یکی از شاخههای دانشی مورد نیاز صنعت و به تبع آن ارتباط مستمر با مراکز صنعتی از سوی دیگر، میتوانند در چند حوزه به تحقق زیستبوم نوآوری و نهایتاً جهتدهی به اقدامات مرتبط با رصد فناوری، کمک کنندۀ صنعت شوند.
ایشان همچنین خاطر نشان کردند در کنار 11 طرح اصلی و زیر پروژههای جاری، عبور فعالیتهای تحقیقاتی، پژوهشی و عملیاتی مدیریت اکتشاف از مرزهای ایران مورد تأکید است. ضمناً بعد از گذشت دو دهه، پروژههای لرزهای و غیر لرزهای فعال شده به طوری که در 13 گروه مجزّای لرزهای و غیر لرزهای با اشتغال زایی بیش از 4000 نفر به حرکت رو به جلوی خود، شتاب داده است.
مدیر اکتشاف در پایان سخنان خود به حمایت ویژۀ جناب آقای دکتر خجستهمهر به موضوع اکتشاف اشاره و کسب رتبۀ دوم تخصیص بودجه در حوزۀ حفاری اکتشافی را از عنایات ایشان دانستند.
جناب آقای دکتر چهاردولی مدیر کل محترم امور پژوهش وزارت نفت از حمایتهای این وزارتخانه از مقولۀ اکتشاف به عنوان پشتوانۀ تولیدی نفت و گاز گفتند و به تنوع و حداکثرسازی محصولات تولیدی از طریق فناوریهای نوین در مقابله با خام فروشی نفت اشاره داشتند.
در ادامۀ این رویداد، برخی از نمایندگان منتخب انجمنهای علمی و تخصّصی کشور به سخنرانی پرداخته و هرکدام از چالشها، راهکارها و پیشنهادات اجرایی در شکلگیری ارتباط مؤثر این انجمنها با صنعت اشاره داشتند.
جناب آقای دکتر حاتمی رئیس محترم انجمن علمی و تخصّصی ژئوفیزیک از حجم بالای پروژههای ژئوفیزیکی گفتند و خاطر نشان کردند که علاوه بر کسب دانش به روز در مطالعه، ساخت، تکنولوژی، ابزار و دیگر موارد مرتبط، امروز باید در جایگاه صادر کنندۀ این علوم و فنون باشیم.
جناب آقای دکتر قربانی رئیس محترم انجمن علمی و تخصّصی زمینشناسی از قدمت و جایگاه ویژۀ این حوزۀ دانشی در صنعت نفت و گاز و دیگر صنایع همچون کشاورزی، معدن، آب و غیره گفتند و اشاره داشتند انجمن زمینشناسی فقط با دانشگاهها و مراکز علمی در ارتباط نبوده، بلکه بطور مستقیم و غیر مستقیم با 40 درصد درآمد ناخالص کشور، وابستگی دارد. این انجمن دارای اعضای متعدد حقیقی و حقوقی داخلی و برون مرزی است و به تازگی در حال تألیف کتابی سه جانبه توسط نمایندگانی از کشور افغانستان، نمایندگانی از کشور تاجیکستان و انجمن زمینشناسی ایران خواهیم بود.
جناب آقای دکتر عمادی رئیس محترم انجمن علمی و تخصّصی نفت از تلاش صنعت بزرگ نفت و گاز کشور در رفع و بیاثر نمودن تحریمها گفتند و برگزاری اینگونه رویدادهای هماندیشی را راهکار خلاقانه و هوشمند مدیر محترم اکتشاف، جناب آقای مهندس فکور، در برقراری ارتباطات مستحکم علم و فناوری از یک سو و ابزار و تجربه از سوی دیگر، دانستند.
جناب آقای دکتر قاسمزاده رئیس محترم انجمن علمی و تخصّصی ژئومکانیک از لزوم استفاده از مطالعات ژئومکانیکی در تمام فعالیتهای اکتشافی گفتند و خود را آمادۀ همکاری در این زمینه با صنعت نفت و مدیریت اکتشاف معرفی کرد.
در بخش پایانی این رویداد تخصّصی نیز جناب آقای دکتر مطهری مدیر محترم پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران و پس از تقدیر و تشکر از مجموعۀ مدیریت اکتشاف به جهت پیشتازی در مقولههای دانشی و حمایتی
از سازمانهای علمی و دانشگاهی در تمام زمینهها، از موافقت و حمایت هیأت مدیرۀ شرکت ملی نفت ایران از طرحهای مختلف ساخت بار اول و برگزاری رویداد رونمایی از 14 قلم کالای استراتژیک مورد استفاده در این صنعت گفتند و اشاره داشتند که این فهرست میتواند گردش مالی چند صد میلیون دلاری را در داخل کشور رقم بزند و در شکلگیری شرکتهای دانش بنیان سهم به سزایی داشته باشد.
وی ادامه داد: حمایت ما همچنان از دانشجویان تحصیلات تکمیلی و فرصتهای مطالعاتی به طرق مختلف، ادامه خواهد داشت و تا یک ماه آینده، از مدل قراردادی جدیدی در جذب دانشجویان ممتاز دکتری رونمایی خواهد شد که بر اساس آن، این دانشجویان به مدت تقریبی 3 سال در صنعت مشغول به کسب تجربه خواهند شد. ایشان از بزرگترین طرح بهرهمندی از توانمندی شرکتهای دانش بنیان در سطح کشور به “طرح احیای چاههای کم بازده در شرکت ملی نفت ایران” نام برده که پس از بررسیهای تخصّصی و برگزاری جلسات متعدد در پارک علم و فناوری، تا یک الی دو ماه آینده، استفاده از شرکتهای دانش بنیان در این بخش بیشتر و نمایان تر خواهد شد.
وی همچنین از شکل دهی تقاضای دانش بنیـان بـه عنـوان وظیفـه اصـلی شـرکت ملـی نفـت ایـران نـام بـرد و اضـافه کـرد: بـرای تحقـق ایـن راهبـرد، نیـاز بـه یـادگیری دو جانبـه و ارتقـای تعـاملات فـی مـابین وجـود دارد؛ در عــین حــال لازم اســت تــا شــرکت هــای دانــش بنیــان، طــرح هــای جدیــد فناورانــه را در اولویــت فعالیت های خود قرار دهند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای صنعت نفت نیز باشند.
مطهری متـذکر شـد: انجمـن هـای علمـی مـی تواننـد جریـان دانـش را در بـین بـازیگران اصـلی فنـاوری تسـریع کنند و برای تحقق این هدف لازم است تا با انجمن های علمی در کشورهای دیگر نیز ارتباط بگیرند.