نشست خبری جناب آقای مهندس فکور مدیر محترم مدیریت اکتشاف با حضور اصحاب رسانه برگزار شد

موضوع :خرید 400 تن نمک پتاسیم کلراید به شماره مناقصه 01129 – نوبت دوم
آذر 15, 1401
قرارداد برداشت داده‌های لرزه‌نگاری سه بعدی هفتکل-نفت سفید به امضای مدیر اکتشاف رسید
آذر 15, 1401
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مدیریت اکتشاف؛ در این نشست که روز سه‌شنبه 8 آذرماه 1401 در ساختمان مدیریت اکتشاف برگزار گردید، مهندس فکور مدیر محترم اکتشاف ضمن خیرمقدم به خبرنگاران و عرض تسلیت به مناسبت آغاز ایام فاطمیه گفت: در آینده تنها 3 کشور از اکتشافات برخوردار خواهند بود و کشور ایران نیز یکی از آنان است.
ایشان همچنین افزود: سال گذشته اقدام‌هایی در اکتشاف نفت و گاز انجام شده است و براساس مطالعات سازمان‌های بین‌المللی، در آینده سه کشور ایران، روسیه و عراق بیشترین اکتشاف‌ها را دارند و این در حالی است که عمر اکتشاف دیگرکشورهای همسایه رو به پایان است که این مورد هم در بُعد جذب سرمایه‌ خارجی و هم استمرار تولید نفت و گاز حائز اهمیت خواهد بود.
وی با اشاره به جایگاه ایران در منطقه با توجه به حوضه‌های رسوبی در جنوب زاگرس افزود: حجم هیدروکربوری که برای ایران در نظر گرفته‌اند، معادل ۱۶ میلیارد بشکه است که هم از بّعد پیشرفت کشور و هم جذب سرمایه‌ خارجی اهمیت دارد.
مدیر اکتشاف با اشاره به اینکه هر کشوری که از نعمت انرژی برخوردار است اقتصاد شکوفاتری دارد، تصریح کرد: سرمایه‌گذاران خارجی باید بدانند ایران در نفت و گاز حرف نخست را خواهد زد و برای سودآوری باید وارد بازار ایران شوند.
مهندس فکور تأکید کرد: یکی از کارهای مهمی که بی‌نظیر بوده، مغناطیس‌سنجی هوایی است که به وسیله‌ی هواپیماه‌های مخصوص انجام می‌شود و تا اعماق ۷ هزار متر زیر زمین بررسی و تغییرات رسوبی زیر زمین شناسایی می‌شود، این کار برای نخستین بار است که در ایران با هواپیماهای سبک انجام می‌شود.
ایشان در توضیح این مطلب اظهار کرد: تجهیزات مورد نیاز بر روی هواپیما نصب و مونتاژ شده است و همچنین به تأیید سازمان هواپیمایی کشور نیز رسیده است.
همچنین این هواپیما باید در ارتفاع پایین حدود ۶۰۰ تا ۶۵۰ متر سطح زمین حرکت کند که مستلزم استفاده از خلبان بسیار ماهر است، افزود: در کوه‌های زاگرس برداشت اطلاعات بسیار مشکل است، زیرا که زاویه صعود باید تعریف شده باشد اما با این حال وسعت بررسی این کار در حدود 175 هزار کیلومتر مربع است که این مساحت تقریبا یک‌دهم مساحت کل ایران است.
ایشان همچنان گفت: مدیریت اکتشاف با وزارت آموزش و پرورش برای همکاری در المپیاد زمین‌شناسی تفاهم نامه‌ای امضا کرده است که در راستای این تفاهم نامه،  ۱۵ نفر از همکاران مدیریت اکتشاف‌، دانش‌آموزان را آموزش می‌دهند که در ادامه توانستند مقام سوم جهانی را به‌دست آورند.
مهندس فکور گفت: اکنون با چهار کشور برای مطالعات اکتشافی از جمله تاجیکستان وارد همکاری شده‌ایم.            همچنین ۱۴ بلوک اکتشافی در ایران تعریف شده  است و یکی از بلوک‌های دریایی ما از سوی متخصصان ایرانی، طراحی شده و در آستانه امضای قرارداد است که حجم این بلوک ۳۰ تریلیون فوت‌مکعب و معادل مخزن خانگیران است.
مدیر محترم اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: با یک کشور آسیایی و پنج کشور اروپایی وارد همکاری شده‌ایم و در برخی پروژه‌های تحقیقاتی با این کشورها در حال همکاری هستیم.
وی با اشاره به اینکه نخستین پروژه که بکر است و طراحی آن از سوی یک شرکت دانش‌بنیان انجام شده، پروژه ژئوشیمیایی سطحی است، افزود: در این روش باکتری‌های خاصی که در نفت وجود دارد بررسی می‌شود.
وی تاکید کرد: روش دومی که انجام شده روش ژئوبوتانی است که بر اساس گیاهان روی زمین و باکتری موجود در آن، شناسایی گاز بوتان را در زیر زمین امکان پذیر می‌کند و حفاری‌های اکتشافی با دقت بالاتری انجام می‌گیرد.
مهندس فکور گفت: اکنون دستگاه‌ها در کشور موجود است و یک شرکت دانش بنیان ایرانی با همکاری یکی از دانشگاه‌های کشور تا انتهای سال ۱۴۰۲ اولین چاه اکتشافی با استفاده از این اطلاعات حفاری شود.
وی ادامه داد: در ارتباط با شرکت‌های دانش بنیان که رهبر انقلاب بر آن تاکید دارد، همایشی برنامه‌ریزی شده و از شرکت‌های دانش بنیان که با پارو فناوری نفت و معاونت علمی ریاست جمهوری، شرکت‌های دانش بنیان اکتشافی را شناسایی کرده و انجمن شرکت‌های دانش بنیان اکتشافی را تاسیس کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.