مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خبر داد: افزایش روزانه ۶۰۰ هزار بشکهای تولید نفت ایران در دولت سیزدهم
اردیبهشت 24, 1402حضورچشمگیر مدیریت اکتشاف در 27 مین نمایشگاه نفت گاز پالایش و پتروشیمی
اردیبهشت 24, 1402
جناب آقای دکتر خجستهمهر، مدیرعامل محترم شرکت ملی نفت ایران، در جریان بازدید از مدیریت اکتشاف گفت: تا پیش از این 10 بلوک اکتشافی معرفی شده بود که اکنون با اضافه شدن 16 بلوک اکتشافی جدید، شمار آنها به عدد 26 رسیده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی روابط عمومی مدیریت اکتشاف؛ روز یکشنبه 24 اردیبهشتماه 1402 جناب آقای دکتر خجستهمهر و جمعی از مدیران شرکت ملی نفت با حضور در مدیریت اکتشاف از سایت اکتشافی مدیریت اکتشاف بازدید به عمل آورده و در جریان ظرفیتهای علمی و فنی این مدیریت قرار گرفتند.
در جریان این بازدید که به صورت زنده از شبکه خبر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز پخش میشد، دکتر خجستهمهر با بیان اینکه ۱۶ بلوک جدید به بلوکهای اکتشافی اضافه شده است، گفت: با هدف حداکثرسازی ذخایر نفت و گاز در کشور و بالا بردن نرخ جایگزینی نفت و گاز تولیدی، از زمان آغاز بهکار دولت سیزدهم حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون بشکه معادل نفت به ذخایر هیدروکربور کشور اضافه شده است.
وی با اشاره به برنامهریزی برای فعالیتهای اکتشافی جدید افزود: برای تداوم و گسترش فعالیتهای عظیم اکتشافی بهعنوان بنیان راهبردی صنعت نفت و گاز بهشمار میآید، برنامهریزیهایی انجام شده است که با سرمایهگذاری حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو، ۱۶ بلوک اکتشافی جدید از ظرفیت مشارکت بخش خصوصی و پیمانکاران و شرکتهای اکتشاف و تولید استفاده شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه مدیریت اکتشاف عمق راهبردی شرکت ملی نفت است افزود: با انجام گسترده فعالیتهای اکتشافی، ذخایر عظیم هیدروکربوری که احتمال میرود از ذخایر تثبیت شده بیشتر باشد، کشف میشوند.
ایشان همچنین به فعالیتهای اکتشافی پیشین اشاره کرد و گفت: پیش از این ۱۰ بلوک اکتشافی معرفی شده بود که اکنون با اضافه شدن این ۱۶ بلوک جدید، به ۲۶ بلوک اکتشافی میرسیم که در مجموع، حدود ۲ میلیارد یورو ارزش سرمایهگذاری این ۲۶ بلوک میباشد.
محسن خجستهمهر با اشاره به قدمت ۱۱۵ ساله عمر نفت در ایران، اظهار کرد: برای نخستینبار در دولت سیزدهم، روش مغناطیسسنجی هوایی بهمنظور تعیین ضخامت پوشش رسوبی به دست متخصصان و با استفاده از ابزار ایرانی شامل هواپیماها و خلبانهای ایرانی انجام شده است که این موضوع از قبل از انقلاب تا کنون بیسابقه بوده است. اکنون این دانش بومیسازی شده و همه ابزارهای مورد نیاز آن نیز در داخل کشور تأمین شده است که کمک شایانی به فعالیتهای اکتشافی میکند.
خجستهمهر درباره تأمین مالی برای فعالیتهای اکتشافی توضیح داد: برای بخشهای مختلف اکتشافی یک و نیم میلیارد دلار در برنامه هفتم در نظر گرفته شده است که از نظر من بخش خصوصی کشور قدرت و توان تأمین این مقدار سرمایه را دارد.
در پایان این بازدید نیز دکتر خجستهمهر در طول نشستی که با جناب آقای مهندس فکور، مدیر محترم اکتشاف و جمعی از معاونین و رؤسای این مدیریت داشتند، در جریان ظرفیتهای اکتشافی و دستاوردهای این مدیریت قرار گرفتند.