کشف 4 میدان نفت وگاز جدید با ظرفیت 2.6 میلیارد بشکه نفت قابل استحصال برگ زرینی دیگر در کارنامه مدیریت اکتشاف در دولت سیزدهم
مهر 19, 1402برگزاری بیست و چهارمین همایش تبیین اهداف مدیریت اکتشاف در شهر شیراز، همزمان با سفر ریاست جمهوری به استان فارس
مهر 19, 1402
یکی از کلیدی ترین فاکتورهای موفقیت در پروژههای لرزهنگاری، حفظ سرعت برداشت اطلاعات به منظور اطمینان از ارائه به موقع نتایج به کارفرما و انجام اقدامات بعدی در راستای زنجیره ارزش اکتشاف و در عین حال کمینه سازی هزینههای اجرای کار برای پیمانکار و کارفرماست. بر این اساس، تعداد متوسط برداشت روزانه در پروژههای لرزهنگاریی با توجه به نوع برداشت و شرایط منطقه تعیین میشود و معمولاً عددی بین 80 تا 250 برداشت در روز است.
به گزارش روابط عمومی مدیریت اکتشاف، در پروژه لرزهنگاری پانیذ، متوسط برداشت روزانه طبق قرارداد روی عدد 160 برنامه ریزی شده بوده است. با این حال، تا فروردین سال جاری، به دلایل مختلفی از جمله نقص در پشتیبانی تجهیزاتی و مالی توسط پیمانکار و سختی فزاینده کار در منطقه باتلاقی، متوسط برداشت روزانه در حدود 60 برداشت در روز بوده است.
از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری، با تدوین یک طرح عملیاتی جدید که به ابتکار تیم کارفرمایی مدیریت اکتشاف تهیه شده و با همت پیمانکار پروژه (شرکت تنکو) اجرایی گردید، بدون آنکه تجهیزات رکوردینگ جدیدی به گروه اضافه شود، راندمان برداشت روزانه به شدت افزایش یافت، به نحوی که در مهرماه سال جاری به رقم قابل توجه 268 برداشت در روز رسیده است.
با تثبیت این روند، گروه عملیاتی به دنبال ثبت رکورد جدیدی در زمینه برداشت اطلاعات بوده و موفق شد در روز 13 مهرماه 1024 برداشت موفق را به ثبت برساند. برداشت این تعداد شوت در یک روز در تاریخ لرزهنگاری کشور بی سابقه بوده است و نکته مهم اینجاست که این گروه عملیاتی طی بیش از 70 روز گذشته تنها 1 روز بدون برداشت (به دلیل نبود مواد ناریه) داشته و به دلیل شرایط امنیتی منطقه، امکان پیش بارگذاری (Preload) نیز نداشته است، به این معنا که تمام فرایند بارگذاری و انفجار مواد در یک روز واحد و بدون استفاده از زمان شب انجام شده است. در حال حاضر نیز گروه عملیاتی کاملاً برای ادامه برداشت با راندمان بالا بدون هرگونه توقفی آماده و مهیاست.
دستیابی به این موفقیت بیانگر پتانسیل بالای گروه عملیاتی در صورت فراهم بودن زمینهها و پشتیبانی مناسب از سوی همه طرفهای ذینفع بوده و نوید بخش ارتقاء به سطوح بالاتری از عملکرد در پروژههای لرزهنگاری است.
در پایان لازم میدانیم علاوه بر مدیر محترم اکتشاف، معاونت علوم زمین و مدیر طرح اکتشافی دشت آبادان، از همه همکارانی که در این موفقیت نقش ایفا کردند، بویژه تیم مدیریت و نظارت بر پروژه و مدیران اداره ژئوفیزیک و سایر همکاران در ادارات نقشهبرداری، HSE، مالی، برنامهریزی، حراست و امور حقوقی و همچنین تیم اجرایی شرکت تنکو در پروژه پانیذ تشکر و قدردانی به عمل آورده و برای ایشان آرزوی سلامتی و موفقیتهای بیشتر داشته باشیم.