به گزارش روابط عمومی مدیریت اکتشاف؛ دکتر مهدی فکور مدیر اکتشاف، در جریان ماموریت 4 روزهای در استان فارس که به همراه معاونین و رؤسای مدیریت اکتشاف از پروژههای در دست اقدام این استان بازدید بعمل آوردند، از آخرین وضعیت پروژهها و شرایط نیروهای اغماری در کمپها و محل اجرای پروژهها از نزدیک کسب خبر و بررسی نمودند.
ایشان ابتدا از کمپ ژئوفیزیک در شهرستان لار که در جهت انجام ماموریتهای مغناطیس سنجی هوایی دائر شده است بازدید بعمل آوردند و سپس از پروژه جاده دسترسی و آماده سازی محل کمپ و چاه اکتشافی جهرم-1 که در طرح اکتشافی فارس تعریف شده و در حال اجرا میباشد بازدید نمودند و در روند پیشرفت عملیات اجرائی و اهم عملیاتهای ساخت جاده و آماده سازی محوطه چاه و کمپ قرار گرفتند.
وی در ادامه ماموریت 4 روزه خود به مناطق عملیاتی استان فارس از پروژه تخته-1 در طرح اکتشافی فارس بازدید بعمل آوردند.
شایان ذکر است مدت زمان قرار داد چاه اکتشافی تخته-1، هفت ماه میباشد که پیمانکار موظف است در طول این مدت تمامی عملیات ساخت جاده دسترسی و آماده سازی محل کمپ و محوطه چاه اکتشافی تخته -1 را انجام و به مدیریت اکتشاف تحویل نماید.
در ادامه بازدید دکتر مهدی فکور بهمراه معاونین، از میزان پیشرفت و اجرای پروژه احداث جاده دسترسی و آماده سازی محل کمپ و محوطه چاه اکتشافی بیرم-1 در طرح اکتشافی فارس به مدت قرارداد 12 ماه که طبق برنامه این پروژه در تاریخ 12 اردیبهشت ماه 1403 به اتمام خواهد رسید، اطلاع حاصل نمودند.
مدیر اکتشاف در ادامه ماموریت و سرکشی دورهای خود از پروژههای عملیاتی به شهرستان لار عزیمت نموده و از میزان پیشرفت چاه اکتشافی دهنو-1 در طرح اکتشافی فارس دیدن نمودند و از عملیات احداث جاده دسترسی و آماده سازی محل کمپ این پروژه با مدت زمان قرارداد 12 ماه که در تاریخ 30 بهمنماه 1402 به اتمام خواهد رسید، کسب اطلاع کردند.
دکتر مهدی فکور در پایان ماموریت دورهای خود از چگونگی روند اجرا و پیشرفت عملیات مغناطیس سنجی هوایی که برای اولین بار از این تکنولوژی پیشرفته و پیچیده در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران مورد بهرهبرداری قرار میگیرد بازدید نموده و شخص آقای دکتر فکور در هواپیمای عملیاتی و منحصر به فرد این پروژه که در ارتفاع پایین و با شرایط پیچیده فنی میبایست از اعماق مختلف زمین دیتاهای خام و صحیح برداشت نماید سوار شدند و از نزدیک چگونگی اجرای این عملیات هوایی را مورد بررسی قرار دادند.
پروژه مغناطیس سنجی هوابرد جنوب شرق زاگرس در گسترهای به وسعت 80 هزار کیلومتر مربع و در استانهای هرمزگان، فارس و بوشهر در حال اجرا میباشد و دلیل استفاده از تکنولوژی مغناطیس سنجی هوایی در این پروژه، برداشت اطلاعات و تولید نقشه های ژئوفیزیکی پایه و مطالعات اکتشافی است.
همچنین فواصل خطوط پرواز 500 متر و ارتفاع هواپیما برای دادهبرداری 350 متر است و در مجموع 175 هزار کیلومتر خط پرواز در محدوده پیمایش این پروژه طراحی شده است که هم اکنون برداشت دادههای مغناطیسی در حال اجرا است.
شایان ذکر است با توجه به وسعت منطقه و الزام دسترسی به فرودگاههای مناسب در محدوده پیمایش، پروژه به 4 بلوک پروازی شامل بلوک شمال شرق ، شمال غرب ، جنوب شرق و جنوب غرب تقسیم شده است.
گفتنی است قرارداد این پروژه در سال 1400 با شرکت “مهندسی اکتشاف و استخراج کانی های نوین پارس (اسکام ) “منعقد شده و پس از نصب تجهیزات و گیرندههای مغناطیسی روی هواپیما بال ثابت Y12 که طی فرآیند پیچیده برای اولین بار توسط کارشناسان و متخصصین ایرانی انجام شد، عملیات دادهبرداری هوائی با انتقال هواپیما به فرودگاه عسلویه از بلوک جنوب غربی پروژه در سال 1401شروع بهکار کرد.
دلیل استفاده از هواپیما Y12 توانایی بالای آن در پرواز با ارتفاع پایین میباشد که با نصب دو گیرنده مغناطیسسنجی روی بالهای هواپیما و اتصال این گیرندهها به سامانه ثبت داده ها در داخل هواپیما دادههای
مغناطیسی ثبت میشوند و تا کنون 99085 کیلومتر خط پرواز معادل 57 درصد از فاز عملیات پروژه در سه بلوک جنوب غرب و شرق و بلوک شمال شرقی تکمیل شده است.