رئیس تفسیر اطلاعات ژئوفیزیکی مدیریت اکتشاف: “توسعه پایدار” استراتژی کلیدی مدیریت اکتشاف در جهت حفظ منابع طبیعی برای آیندگان است.

امضاء قرارداد مدیریت اکتشاف با شرکت لوله گستر اسفراین، گامی بلند در جهت حمایت از تولید کننده داخلی
اردیبهشت 24, 1403
خدانگهدار یارِ دیرین
اردیبهشت 24, 1403
به گزارش روابط عمومی مدیریت اکتشاف؛ رویداد تخصصی “شبکه راهبردی زنان متخصص صنعت نفت همسو با توسعه پایدار” در حاشیه دومین روز “پنج‌شنبه 20 اردیبهشت” از بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در سالن همایش‌های محل دائمی نمایشگاه تهران با حضور و سخنرانی سرکار خانم سوسن سپه‌وند رئیس تفسیر اطلاعات ژئوفیزیکی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و جمعی دیگر از بانوان متخصص و اندیشمند صنعت نفت برگزار شد.
در این نشست سرکار خانم سپه‌وند ضمن اشاره به جایگاه مدیریت اکتشاف در چرخه‌ی صنعت نفت و گاز گفت: در زنجیره بالادستی صنعت نفت که شامل اکتشاف ، توسعه و تولید می باشد، اکتشاف اولین حلقه این زنجیره را تشکیل می دهد و بقای تولید موفق، مستلزم اکتشاف موفق می باشد که تمامی جغرافیای ایران در قالب ۱۱ طرح اکتشافی در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
وی افزود: اکتشاف فرایندی بسیار پیچیده، پرریسک و زمان بر بوده که بطور کلی در دنیا بسته به تعداد چاه اکتشافی و تحدیدی مورد نیاز جهت تعیین تکلیف یک میدان، این فرآیند بین ۵ تا ۱۰ سال به طول می‌انجامد.  گفتنی است که اساس تمامی مطالعات اکتشافی بر تشخیص عناصر سیستم نفتی استوار می باشد و بر همین اساس نقشه های CCRS تهیه شده و در نقطه‌ای که تمامی این عناصر حضور موثری داشته باشند جهت حفاری تعیین می گردد. بطور کلی در هرم فرآیند اکتشاف، مطالعه حوضه رسوبی در قاعده، پس از آن مطالعهplay  و هدف اکتشافی در راس هرم قرار می‌گیرد. اختلاف این سطوح در جزئیات مطالعات مربوط به هر سطح و هزینه آنها می باشد، بطوریکه در قاعده هرم مطالعات ناحیه‌ای و با هزینه کمتر انجام می‌پذیرد و هرچه به سمت راس هرم یا هدف اکتشافی حرکت می‌کنیم نیاز به مطالعات جزئی‌تر، دقیق‌تر و هزینه‌ی بیشتر در جهت شناسایی دقیق کلیه عناصر سیستم نفتی بیشتر احساس می‌شود.
وی افزود: در خصوص بالغ سازی یک هدف اکتشافی، تمامی اطلاعات زمین شناسی، ژئوفیزیکی و مهندسی نفت مورد مطالعه قرار می‌گیرد و در نهایت به ارزیابی حجم و ریسک هدف اکتشافی مورد نظر می‌انجامد. در این راستا 2 عنصر مهم یعنی داده‌های لرزه‌ای بصورت دو بعدی و سه بعدی از ابزارهای کلیدی در خصوص دستیابی به تصویر زیر سطحی و تعیین خصوصیات سنگ بحساب می‌آید که در نهایت اهداف اکتشافی پس از فرآیند بلوغ رسانی در سبد پورتفولیوی اکتشاف قرار گرفته و بر اساس حجم و ریسک مربوطه رتبه بندی می گردد.
رئیس تفسیر اطلاعات ژئوفیزیکی مدیریت اکتشاف ضمن اشاره به این موضوع که اکتشاف همواره در تلاش برای یافتن منابع جدید نفت و گاز بوده، گفت: واژه‌ی توسعه پایدار به استفاده از منابع به گونه‌ای اشاره می‌کند که نیازهای حال را برآورده سازد، بدون آنکه توانایی‌‍‌های نسل‌های آینده را برای برآورده ساختن نیازهای خود به خطر بیندازد. مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت همواره توسعه پایدار را سرلوحه تمامی فعالیت‌های خود قرار داده است و از آن  به ‌عنوان یک استراتژی کلیدی در خصوص دستیابی به امنیت انرژی در جهت حفظ برای نسل‌های آینده و همچنین حفاظت از محیط زیست بهره می‌گیرد.
در پایان نیز و در خصوص توسعه پایدار سوسن سپه‌وند افزود: رتبه بندی اهداف اکتشافی بر اساس هوش مصنوعی، مدلسازی‌های عددی پیشرفته, استفاده از یادگیری ماشین و یادگیری عمیق در مطالعات کمی و کیفی، راه اندازی مرکز تکنولوژی اطلاعات و بانک اطلاعاتی با آخرین تکنولوژی روز دنیا،  استفاده از هوش مصنوعی در  عملیات حفاری، اکتشاف منابع غیر متعارف هیدرات گازی و شیل نفتی، تله های چینه‌ای و مرکب در بعد تامین انرژی برای آیندگان و اجرای استانداردهای بالای ایمنی در نواحی عملیاتی و حفاظت از محیط زیست به عنوان شاخص‌های پایداری، مدیریت اکتشاف همسو با توسعه پایدار گام‌هایی را برداشته است.

 

  • گفتنی است در این نشست که با عنوان شبکه راهبردی زنان متخصص صنعت نفت همسو با توسعه پایدار در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش برگزار گردید، تنها 2 سخنرانی تخصصی انجام شد که از مدیریت اکتشاف سرکار خانم سوسن سپه‌وند با پنل اختصاصی اکتشاف اولین حلقه زنجیره بالادستی یکی از سخنران‌ها بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *