سمینار پایانی پروژه دوم طرح توسعه فناوری اکتشاف منابع هیدرات گازی با محوریت ارائه گزارشی از دستاوردهای کسب شده، با حضور جناب آقای مهدی فکور مدیر اکتشاف، جناب آقای عظیم کلانتری رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، جناب آقای مرتضی توکلی رئیس پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی و همچنین جمعی از معاونین و رؤسای طرفین در محل سالن آمفی تئاتر ساختمان ستاد مدیریت اکتشاف برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت اکتشاف؛ در این سمینار که روز سهشنبه 9 مردادماه 1403 برگزار شد، مهدی فکور ضمن عرض سلام و خیر مقدم به مدعوین گرامی گفت: مدیریت اکتشاف در طول عمر دولت سیزدهم همواره تلاش داشته با بومی سازی دانش اکتشافی و استفاده حداکثری از دانش تخصصی شرکتهای دانش بنیان ایرانی پایههای علم اکتشاف را در کشور مستحکمتر کند و با استفاده از روشهای نوین و کارآمد اکتشافی بستر افزایش ذخایر نفت و گاز را فراهم نماید.
وی افزود: مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران توانسته است با همکاری و تعامل بی بدیل کارشناسان و متخصصان خود با دو مجموعهی پژوهشگاه صنعت نفت و پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی، بستری مناسب برای توسعهی فناوری اکتشاف منابع هیدرات گازی فراهم نماید که این امر در تاریخ صنعت نفت ایران دستاوردی عظیم بشمار میرود.
فکور افزود: سه مجموعه با سه هدف و شرح وظایف متفاوت توانستهاند در یک راستا و یک مسیر مشخص به همکاری بپردازند و با غلبه بر موانعی که تحریمهای ظالمانه ایجاد کرده بود، منبع جدیدی را که با تخصص کاملا ایرانی کشف و توسعه داده شده به ذخایر منابع هیدروکربنی کشور اضاف نمایند.
فکور استفاده از مراکز دانش بنیان را الویت اکتشاف در دولت سیزدهم دانست و گفت: مدیریت اکتشاف بعنوان حلقهی اول چرخهی صنعت نفت همواره از پیشقراولان استفاده از علوم نوین و مراکز دانشبنیان بوده و در مسائلی مانند علم ژئوشیمی سطحی و استفاده از مغناطیس سنجی هوایی کارهای بسیار مهم و بزرگی نیز صورت داده است و توجه به این امر منتج به ثبت ضریب جایگزینی 130 درصدی شده که 90 درصد از میانگینی که مجلس به عهده شرکت ملی نفت گذاشته است بیشتر است.
در پایان مراسم نیز به پاس همکاریها و اقدامات علمی پژوهشگاه صنعت نفت و پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی لوح سپاسی از طرف ایشان به این مراکز اهدا گردید.