مدیران ادوار مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در نشستی مشترک و صمیمی در خصوص چالشها، فرصتها و دستاوردهای مدیریت اکتشاف در طول سالهای گذشته به بحث و گفتگو پرداختند.
به گزارش روابط عمومی مدیریت اکتشاف؛ مراسم تکریم مدیران سالهای گذشته مدیریت اکتشاف به میزبانی آقای سید محی الدین جعفری مدیر اکتشاف، روز دوشنبه مورخ 19 آذرماه 1403 در محل ساختمان ستاد این مدیریت برگزار شد تا علاوه بر قدردانی و تکریم مدیران اندیشمند و فرهیخته نه چندان دور مدیریت اکتشاف،فرصت استفاده از دیدگاهها و نقطه نظرات پیشکسوتان این عرصه بوجود آمده باشد.
بر اساس این گزارش، محمد حسن تولایی، منصور پروینیان، سید مهدی حسینی، علی مشتاقیان، سید محمود محدث و هرمز قلاوند مدیران پیشین مدیریت اکتشاف، دیدگاهها و نظرات خود را در خصوص روند فعالیتهای جاری و راههای توسعهی اهداف اکتشاف در جلسه مذکور حضور یافته و بیان نمودند.

در این نشست صمیمانه مدیر اکتشاف ضمن خوشآمد گویی و قدردانی از زحمات مهمانان این نشست بیان نمود: مدیریت اکتشاف به عنوان حلقهی اول چرخهی صنعت نفت همواره نقش مهمی را در این وزارتخانه ایفا کرده است و یکی از ارکان اساسی پیشرفت صنعت در ایران به حساب میآید، در این میان تلاشها و تصمیمات سرنوشتساز شما عزیزان، موجبات پیشرفت سازمان را فراهم نموده و بستری مناسب را برای پیشبرد اهداف عالی مدیریت اکتشاف ایجاد کرده است.
وی افزود: مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران همواره مرهون زحمات و تلاشهای مدیران سابق خود میباشد و علاوه بر این، دقت نظر و توجه به امر آموزش و تربیت نیروهای متخصص در زمانهای تصدی مدیران گذشته، بستر رشد و انجام کارهای بزرگ در این مدیریت را فراهم کرده و نامی نیک را از این مدیران به یادگار گذاشته است.
سید محی الدین جعفری تشکیل شورای اکتشاف را قدمی رو به جلو در این مدیریت شمرد و گفت: با مکاتباتی که با شرکت ملی نفت انجام دادیم تصمیم بر آن شد که شورای عالی اکتشاف دوباره احیا شود تا با همکاری و همگرایی مدیران سابق و کارشناسان بازنشسته مدیریت اکتشاف و استفاده بهینه و درست از نقطه نظرات ارزشمند این کارشناسان، بتوان بسیاری از مشکلات و چالشهای پیش رو را برطرف نمود و با ایجاد یکپارچگی گام بلندی را در جهت پیشبرد اهداف عالی مدیریت اکتشاف و پیشرفت صنعت کشور برداشت.
گفتنی است در جریان این مراسم، آقای منصور پروینیان «مدیر اکتشاف در سالهای 1364 تا 1368» برگزاری این نشستها را فرصت خوبی برای تعامل و همگرایی در اکتشاف شمرد و گفت: در زمان تصدی بنده در سمت مدیر اکتشاف کار خودمان را با دو هدف پارس جنوبی و دریای خزر در مدیریت اکتشاف آغاز کردیم و توانستیم با اجاره دکل حفاری نخستین چاه را با عمق ۷ هزار و ۵۰۰ متر در دریای خزر حفاری و با امضای قرارداد با یک شرکت هلندی کار را در قسمت جنوبی خلیج فارس نیز آغاز کنیم.
همچنین
علی مشتاقیان«مدیر اکتشاف در سالهای 1368 تا 1372» یکی دیگر از مدیران پیشین این مدیریت، امر اکتشاف را کاری اساسی و مهم در چرخهی صنعت نفت و گاز دانست و بیان نمود: مدیریت اکتشاف باید جایگاه خود را در شرکت ملی نفت بهدست آورد.
در ادامه نیز سیدمهدی حسینی، مدیر سابق مدیریت اکتشاف نفت «در فاصله سالهای 1372 تا 1376» نیز گفت: نقطه آغازین در این کشور نفتخیز و گازخیز، اکتشاف است و باید در رأس قرار گیرد، همچنین باید بیش از این از سختی کار کارکنان مدیریت اکتشاف گفته شود.
سید محمود محدث مدیر با سابقه اکتشاف شرکت ملی نفت ایران «در طول سالهای 1376 تا 1391» با بیان اینکه اکتشاف روزبهروز گستردهتر و با اهمیتتر میشود، اظهار کرد: در سالهایی به دلیل کمبود منابع مالی و شرایط روزهای جنگ توجهی به امر اکتشاف نمیشد اما برکسی پوشیده نیست که مدیریت اکتشاف جزو سرمایههای بزرگ شرکت ملی نفت ایران بحساب میآید و این مدیریت باید مانند گذشته بدرخشد و موفقیتهای قبلیاش را تکرار کند و با کشف میدانهای جدید به ثروت کشور اضافه کند.
هرمز قلاوند نیز یکی دیگر از مدیران اسبق اکتشاف «در طول سالهای 1391 تا 1394»، این مدیریت را پرورش دهندهی قویترین متخصصان شرکت ملی نفت ایران دانست و گفت: شأن و جایگاه مدیریت اکتشاف در شرکت ملی نفت ایران باید حفظ شود و با توجه به اهمیت این مدیریت در بدنهی صنعت نفت، مدیریت اکتشاف باید عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران بشود.
همچنین محمدحسن تولائی از نخستین مدیران اکتشاف بعد از انقلاب «سالهای 1362 تا 1364» در خصوص اکتشاف نفت سنگین توضیحاتی ارائه نمودند.

