دبیر شورای فرهنگی وزارت نفت اظهار داشت ؛ انس با قرآن باعث تحول شگرف در زندگی انسان می شود

مراسم تجلیل از مدال آوران مدیریت اکتشاف برگزار شد
اسفند 6, 1403
در دومین روز از سومین همایش «پتروتک» بررسی شد: نیازهای فناورانه شرکت ملی نفت زیر ذره‌بین کارشناسان 
اسفند 6, 1403
دبیر شورای فرهنگی وزارت نفت در نشست شورای فرهنگی مدیریت اکتشاف اظهار داشت :  انس و علاقه با قرآن اگر در متن زندگی انسان جاری شود، باعث تحول ، پیشرفت و برکات شگرف می شود.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مدیریت اکتشاف ، حجت السلام امیرحسین شاهانی مشاور وزیر نفت در امور قرآنی و اقامه نماز و دبیر شورای عالی فرهنگی وزارت نفت  در نخستین نشست شورای فرهنگی و شورای اقامه نماز مدیریت اکتشاف با اشاره به جایگاه والای قرآن در هدایت ، تعالی روحی و معنوی انسان اظهار داشت : تاریخ اسلام سرشار از انسان های بزرگ واندیشمند است که در پرتو مانوس شدن با قرآن به جایگاه و مراتب بلند معنوی و فکری رسیده اند و در صفحات زندگی خود به این موضوع معترف بوده اند ، اندیشمندانی همچون ابوعلی سینا و شیخ طوسی در عداد این بسیار قرار دارند.

وی به نقش ماههای پرفیض و برکت شعبان ، رمضان و رجب در تربیت نفس و جان پرداخت و افزود : این سه ماه زمینه ساز خیر و خوبی است و اگر بهره وافی و کافی از آن برده شود در تمام طول سال این نعمت تداوم خواهد داشت . به خصوص ماه مبارک رمضان که در عظمت آن همان بس که هر شب آن با عبادت و تلاوت قرآن همراه باشد، هماورد  یک عمر است . در این راستا برنامه ریزی های شورای فرهنگی با محوریت حفظ و آشنایی با مفاهیم قرآن می تواند جانهای خسته را درمان و لطافت و بهجت درونی را  برای افراد جامعه به ارمغان بیاورد.

دبیر شورای فرهنگی وزارت نفت با بیان این مطلب که کار فرهنگی نیازمند تعامل ، همسویی و هم افزایی است ، خاطرنشان کرد : برای تحقق و دستیابی به خواسته فرهنگی نیازمند کارمهندسی فرهنگی هستیم که بر اساس یک ساختار منسجم و در راستای هم افزایی حرکت کنیم  تا از پریشانی و تفرقه اذهان و ایده ها جلوگیری شود.

حجت السلام شاهانی به نقش محوری بنیان خانواده اشاره کرد و تصریح کرد : حرکت و محور فعالیت شورای فرهنگ باید متمرکز به بنیان خانواده و آرامش و سعادت آن باشد چرا که بنیان آرامش افراد از دل خانواده نشات می گیرد و آرامش یا ناخوشی خانواده تاثیر مستقیم بر فرد و جامعه دارد. در این رابطه بایستی خانواده محور بودن را ترویج نمود و کار فرهنگی اعم از برگزاری همایش و جشن برای خانواده ها ، تکریم و تشویق  فرزندان این خواسته را به نتیجه می رساند .

حجت السلام شاهانی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله هویت و شاخصه های آن پرداخت و گفت : هویت یک جامعه بسان ریشه و پیوندی است که استحکام  ، قوت و قدرت را  در پی دارد که مهمترین آن مهر و علاقه به سرزمین و زادگاه انسان است و  این پیوند مهربانی می تواند وفاداری به آرمانها و ایجاد علقه و علاقه در افراد را بیشتر کند . مانایی و  ماندگاری سرزمین ایران محصول این حب وطن است که در گذر تاریخ توانسته به راه خود ادامه دهد و در تاریخ معاصر نیز پاسداری از مرز و بوم در مبارزه با تمامی جبهه کفر و الحاد در دوران دفاع مقدس شاهد مثالی از این امر است.به همین خاطر است که خانواده های شهدا و ایثارگران برای ما این میزان ارج و قرب را دارند و همیشه ما به این قهرمانان مفتخر بوده ایم.

مشاور وزیر نفت در امور قرآنی و اقامه نماز درتبیین نقش خودباوری به توانمندی نیروی انسانی کشورمان اظهار داشت : با نگاهی اجمالی به پیشینه  و مدیریت صنعت نفت متوجه این موضوع حیاتی می شویم  که این صنعت معظم به دست نیروهای توانمند ایرانی هدایت و راهبری می شود و این مجالی برای تبیین عزت نفس به جامعه نخبگانی کشور است که به این باورداشت برسند که عرصه برای فعالیت آنها فراهم است و این باور در ضمیر آنها کاشته شود که می توان همه مرزها را با ایمان و دانش درنوردید و ترقی و تکامل جامعه در گرو افراد آن است که به داشته ها و دانسته های خود یقین پیدا کنند.

وی در رابطه با کار فرهنگی و لزوم توجه به بن مایه های فکری و فرهنگی هر جامعه ، خاطرنشان کرد : فعالیت فرهنگی بایستی تناسب ها و بن مایه های هر فرهنگ  را مورد توجه قرار دهد . این زیست بوم و خزانه فکری و فرهنگی هر منطقه جغرافیایی در شکل دهی فرهنگها  تاثیر دارد . در این رابطه بافتار و ساختار جوامع با هم متفاوت هست و نمی توان یک نسخه واحد را حتی برای یک مشکل تجویز نمود و نیازمند آن است که به جامعه شناسی فرهنگی و روانشناسی آن منطقه جغرافیایی لحاظ شود. بر این منوال نیاز است که هیات اندیشه ورزی در مجموعه هر سازمان تشکیل شود که علاوه بر دغدغه تحول و بسامان کردن امور ، همیت و جدیت بسیار برای کاربردی کردن این دانسته ها داشته باشند .

بر اساس این گزارش مهندس سیدمحی الدین جعفری مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در این نشست به طرح و بیان دستور جلسه شورای فرهنگی و شورای اقامه نماز این مدیریت پرداخت و در توضیح برخی از بندهای آن تصریح کرد: دستور جلسه شورای فرهنگی و شورای اقامه نماز برای ماه مبارک رمضان ، عید نوروز و برنامه های فرهنگی و مناسبتی سال آینده ذیل 10 بند  و 34 مورد برنامه ریزی شده است.

وی افزود : تدوین برنامه های ماه مبارک رمضان ، تقویم فرهنگی سال 1404 ، برگزاری  و تداوم جلسات انس با قرآن در طول سال ، اعزام کارکنان و خانواده های محترمشان به اماکن زیارتی ، سیاحتی و راهیان نور  و برگزاری جلسات آموزشی و تبیینی برای کارکنان و خانواده های محترم بخشی از فعالیت های پیش روی این مدیریت است .

این گزارش می افزاید ، نخستین نشست مشترک شورای فرهنگی و شورای اقامه نماز مدیریت اکتشاف با حضور حجت الاسلام امیر حسین شاهانی مشاور وزیر محترم نفت در امور قرآنی و اقامه نماز و دبیر شورای عالی فرهنگی وزارت نفت با اعضای شورای فرهنگی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در ساختمان این مدیریت برگزار شد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *