تهیه نقشه زمین شناسی و گسل های کف بستر در سراسر خلیج فارس

OPEC Decisions Implemented Suitably in Oil Market
مرداد 18, 1396
نشست مسئولین مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و دانشگاه فردوسی مشهد
مرداد 18, 1396

 

بهمن سلیمانی “معاون مدیر در امور اکتشاف مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و مدیر طرح این پروژه تهیه نقشه” در گفتگو با پایگاه اطلاع‌رسانی مدیریت اکتشاف اعلام کرد: “نقشه زمین شناسی  و گسل‌های  کف بستر در سراسر خلیج فارس”  توسط کارگروه طرح اکتشاف، که از کارشناسان مجرب زمین شناسی و ژئوفیزیکِ مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران هستند، و با استفاده از اطلاعات چاه های  اکتشافی حفاری شده و تفسیر خطوط لرزه نگاری ژئوفیزیکی، تهیه شد.

به گزارش روابط عمومی مدیریت اکتشاف، بهمن سلیمانی “مدیر طرح اکتشاف خلیج فارس ” در این گفتگو بیان کرد: با توجه به تعداد زیاد چاه های اکتشافی حفاری شده در خلیج فارس، نخستین نقشه گسترش سازند زمین شناسی در زیر رسوبات زمان حاضر کف بستر خلیج فارس، در مقیاس یک به یک میلیون 000,1:1000 و با استفاده از اطلاعات چاه های حفاری شده‌ی مربوط به اولین واحد زمین شناسی حفاری شده در چاه‌های اکتشافی تهیه شده است. که گسل ها و شکستگی های موجود در کف بستر خلیج فارس بر پایه اطلاعات تفسیر شده لرزه نگاری ژئوفیزیکی به صورت یک لایه اطلاعاتی به آن اضافه شده است.

وی در ادامه افزود: عدم پراکندگی یکسان چاه ها یکی از چالش های اصلی تهیه نقشه زمین شناسی، در سراسر خلیج فارس است که برای تکمیل نقشه در حد فاصل چاه هایی با فواصل زیاد، از روش میانیابی استفاده شد. لذا با وجود محدودیت‌ها و عدم برخی قطعیت‌ها که اشاره شد، این نقشه می تواند در زمینه‌های مختلف از جمله: مطالعات زمین شناسی دریایی که توسط سازمان شناسی و ساخت تاسیسات دریایی و یا شرکت ملی نفت و دیگر سازمانها، انجام می‌شود، مورد استفاده قرار گیرد.

معاون مدیر در امور اکتشاف مدیریت اکتشاف، در انتها خاطرنشان کرد: طرح اکتشاف خلیج فارس مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، تهیه نقشه از گسترش نخستین سازند زمین شناسی و گسل ها در زیر رسوبات عهد حاضر کف بستر خلیج فارس، با استفاده از تلفیق و تفسیر افق های کم عمق درخطوط لرزه‌ای و چاه‌های توسعه ای و تولیدی ناحیه، با مقیاس بزرگتر را در برنامه آتی خود دارد.

بر اساس این گفتگو: نقشه های زمین شناسی، بسته به نیاز و در مقیاس های مختلف تهیه می شوند که از جمله اطلاعات پایه ای به شمار رفته و در زمینه‌های گوناگون شامل: زلزله ها با شناخت دقیق گسلها، صنایع نفت، معدن، عمران، راه، راه آهن، خطوط انتقال انرژی، مکان یابی ساختارهای بزرگ (‌مانند: سد، پالایشگاه، نیروگاه و تاسیسات بزرگ) و توسعه شهری، کاربرد گسترده‌ای دارند. همچنین لازم به ذکر است: نقشه های زمین شناسی استاندارد کشوری در ایران به طور عمده توسط مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در مقیاس های گوناگون تهیه شده اند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.