چهلودومین نشست مشترک ادارات برنامه ریزی نیروی انسانی شرکت ملی نفت ایران با رویکرد حرکت از نظام ارشدیت نسبی به نظام شایستگی نسبی با میزبانی مدیریت اکتشاف در شهر مشهد مقدس و در جوار حرم مطهر رضوی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت اکتشاف، این نشست صبح امروز چهارشنبه سوم آبان ماه 1396 با حضور دکترمولایی “مدیرمنابعانسانی شرکت ملی نفت ایران”، مهندس فخرایی “رئیس طرح و برنامه ریزی نیروی انسانی شرکت ملی نفت ایران “، دکتر قاسمی “معاون طرح و برنامه ریزی نیروی انسانی شرکت ملی نفت ایران ” و مهندس عباس سلیمانی “معاون نیروی انسانی مدیریت اکتشاف” و رؤسای برنامهریزی نیرویانسانی شرکتها و مدیریتهای فرعی شرکت ملی نفت ایران آغاز شده و تا فردا ادامه خواهد داشت.
عباس سلیمانی “معاون منابع اسانی مدیریت اکتشاف” به عنوان میزبان این دوره، ضمن خوشآمدگویی و گرامیداشت حضور اندیشمندان حوزه برنامه ریزی نیروی انسانی درچهل و دومین نشست مشترک و فصلی فوق، گفت: اجرای برنامه های نیروی انسانی نیارمند تفکرات علمی و سیستماتیک و حمایتهای قاطع مدیریتی در هر سازمان میباشد، که خوشبختانه این نگرش جامع و موثر در مدیریت اکتشاف با حضور آقای مهندس هندی به عنوان یک مدیر توسعهگرا، مدتهاست که میسر و جاری شده است.
وی اظهار داشت: مدیریت اکتشاف برای دستیابی به اهداف اکتشافی هیدروکربوری و کاهش فاصله عرضه و تقاضای انرژی به ویژه در سالهای آتی، همچنین اکتشافات جدید و توسعه میادین فعلی قابل ارتقاء و تعریف 14 بلوک اکتشافی و انجام مطالعات مشترک با شرکتهای داخلی و خارجی، نسبت به تغییر و اتخاذ رویکردهای جدید از ساختار وظیفه محور به سمت ساختار پروژه محور اقدام کرده است. در راستای این اقدامات جدید و اثرگزار در مدیریت اکتشاف، میتوان به تعریف مدلهای شایستگی مشاغل فنی و اکتشافی –حرفهای و اجرای آن به صورت پایلوت و همچنین استقرار و پیاده سازی ارزیابی 360 درجه مدیران و برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت و بلند مدت و توسعه فردی مدیران و مسئولین بر اساس نتایج این ارزیابی و پیشبینی اجرای مرحله دوم آن در بهمن ماه سال جاری نام برد و این گامهای مهم و موثری است که پایداری آن نیازمند برنامه ریزی و اهتمام جدی در اجرای برنامههای جدید میباشد.
سلیمانی در ادامه افزود: همچنین از دیگر اقدامات در این زمینه، وصلشدن و ارتباط مستمر اداره برنامهریزی نیروی انسانی مدیریت اکتشاف با مدیران طرحها و پروژهها در مدیریت اکتشاف است، تا نسبت به غنیسازی مسیر شغلی کارشناسان از لحاظ محتوی شایستگیهای فنی – عمومی و مدیریتی اقدام کرده و دوره های آموزشی تهیه و اجرا شود.
به گزارش روابط عمومی مدیریت اکتشاف، دوره مدیریت پروژه بر اساس استاندارد pmbok (که باتوجه به ساختار پروژهای جدید از اهمیت بالایی برخوردار است) برای تعداد حداقل 120 نفر از کارشناسان پروژهای مدیریت اکتشاف برگزار شد.
لازم به ذکر است در راستای همین رویکرد جدید، اخذ تفویض اختیارات لازم همانند شرکتهای تابعه شرکت ملی نفت در خصوص 14 فصل مجموعه مقررات اداری و استخدامی، توسط مدیریت اکتشاف است، که خوشبختانه این میتواند بضاعت سازمانی مدیریت اکتشاف را تاحدقابل ملاحظهای ارتقاء بخشیده و نویدبخش نیروهای انسانی پرتلاش و باانگیزه به خصوص جوانان فعال و تحصیل کرده مدیرت اکتشاف باشد.
از اهم مباحث مطرح شده در این نشست میتوان به: طراحی مسیرهای شغلی حرفههای تخصصی و مدلهای کارراهه، نظام ارزیابی و انتخاب مبتنی بر شایستگی در حوزه استخدام و توسعه نیروی اتسانی، پیادهسازی نظام استعدادیابی و جانشینپروری با استفاده از ابزار جدید بانک اطلاعات مدیران و چالشهای پیادهسازی نظام نوین مدیریت عملکرد اشاره کرد.