نوزدهمین همایش بینالمللی صنایع دریایی با حضور متخصصان برجسته در حوزههای دریانوردی، نفت و گاز، تأسیسات دریایی و صنایع و علوم مرتبط در تاریخ 20 الی 23 آذر ماه ١٣٩۶ در جزیره کیش در حال برگزاری است. در این میان، متخصصان حوزه نفت و گاز فراساحل در بخشی از این همایش در روز سهشنبه 21 آذر ماه به سخنرانی پرداختند.
به گزارش روابط عمومی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، یکی از عناوین کلیدی سخنرانی در بخش نفت و گاز، پتانسیلهای هیدروکربوری حوزه فراساحل خلیج فارس و دریای عمان همچنین فرصتهای سرمایهگذاری مرتبط با آن بود که توسط دکتر بهمن سلیمانی معاون مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران ارائه شد.
دکتر سلیمانی، در این سخنرانی، ضمن اشاره به اکتشافات انجام شده در قبل و بعد از انقلاب اسلامی در حوزه نفت و گاز، بر این موضوع که مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت با حمایت وزیر محترم نفت و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران پس از انقلاب به ویژه بعد از جنگ تحمیلی، توانسته با برنامهریزی مناسب در رابطه با تربیت نیروی انسانی سرمایهای و کادرسازی، در ردههای کارشناسی و مدیریتی، اکتشافات بزرگی از نظر نفت و گاز را در کشور و به خصوص در بخش فراساحل خلیج فارس به ثمر برساند تأکید کرد.
وی افزود: پس از انقلاب بر مبنای محاسبات صورت گرفته، اعلام شده بود که ما حداکثر تا ٢۵ سال دیگر، به ذخایز نفت و گاز دسترسی داریم. در حالی که با تلاش، برنامهریزی و مدیریت جهادی در مدیریت اکتشاف، مفتخریم که امروز به اطلاع همه حضار و ملت شریف و بزرگوار ایران برسانیم با همین مقدار تولید فعلی تا حدود ١٠٠ سال دیگر نفت و حدوداً ١۶۵ سال دیگر گاز برای تولید داریم، چرا که جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریمهای ظالمانه آمریکا، با تکیه بر توان داخلی و بهرهگیری از دانش و تکنیکهای بهروز دنیا در زمینه اکتشاف، کارنامه خوبی داشته و برنامه بهبود مستمر را در سرلوحه کاری خود قرار داده است. تلاش داریم تا در آینده، پتانسیلهای جدید نفتی و گازی را با جذب سرمایهگذاران بینالمللی در بلوکهای اکتشافی توسعهای افزایش دهیم تا شرکت ملی نفت بتواند در سبد توسعه و تولید خود برنامهریزی مناسبی را پیش رو قرار دهد.
همچنین دکتر سلیمانی در این سخنرانی، برنامههای کلان مدیریت اکتشاف در خلیج فارس و دریای عمان در زمینه تکمیل اطلاعات مورد نیاز اکتشافی از جمله لرزهنگاری ٣ بعدی در خلیج فارس و دریای عمان در برنامه پنج ساله ششم دولت جمهوری اسلامی ایران همچنین چشمانداز مدیریت اکتشاف را تا افق بیست سال آینده به طور مختصر ارائه نمود.