رئیس جمهوری با بیان اینکه ایران و آذربایجان در دریای خزر، منافع مشترک فراوانی دارند، اظهار کرد: باید با همکاریهای علمی، اقتصادی، فنی، تجاری، کشتیرانی، ماهیگیری و توریستی بتوانیم حداکثر استفاده را از ظرفیتهای دریای خزر ببریم.
به گزارش روابط عمومی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر حسن روحانی عصر چهارشنبه (هشتم فروردینماه) پس از امضای هشت سند همکاری میان ایران و جمهوری آذربایجان در نشست خبری، ضمن ابراز خرسندی از سفر به جمهوری آذربایجان در ایام عید نوروز و تبریک این عید به دولت و ملت این کشور، گفت: نوروز یکی از بهترین پیوندهای فرهنگی دو ملت ایران و آذربایجان و دیگر ملل منطقه است.
وی افزود: اسناد مهمی که امروز امضا شد در سایه حسن نیت، احترام متقابل و توجه به منافع مشترک و حسن همجواری بود.
رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه باید از ظرفیتهایی که سالهای طولانی باقیمانده، به نفع دو ملت استفاده و بهرهبرداری کنیم، افزود: در طول این سالها اعتماد بین دو دولت و احترام به یکدیگر افزایش یافت و اقدامها و همکاریها انجام شد و دولتها و ملتهای دو کشور شاهد بودند که گسترش همکاریها چه ثمرات مهمی دارد.
دکتر روحانی با بیان اینکه امروز تصمیم داریم تا درخت همکاریهای ایران و آذربایجان را تنومندتر از گذشته کنیم تا در تاریخ باقی بماند، گفت: اسناد تاریخی که امروز به امضای طرفها رسید، به نفع دو ملت و مردم منطقه و حتی جهان خواهد بود.
وی با اشاره به همکاریهای دو کشور در بخش ترانزیت گفت: در زمینه ترانزیت، آبهای جنوب ایران و جاده و راهآهن به منطقه قفقاز، آسیای مرکزی، روسیه و اروپای شرقی متصل خواهد شد که این نشان میدهد، کریدور شمال – جنوب، اهمیت بسیار بالایی دارد.
رئیس جمهوری با بیان اینکه ایران و آذربایجان در دریای خزر، منافع مشترک فراوانی دارند، اظهار کرد: باید با همکاریهای علمی، اقتصادی، فنی، تجاری، کشتیرانی، ماهیگیری و توریستی بتوانیم حداکثر استفاده را از ظرفیتهای دریای خزر ببریم و تصمیم امروز برای استفاده مشترک از مخازن دریای خزر نشان میدهد که دو ملت و دیگر ملتها در سایه همکاری میتوانند به منافع گستردهای برسند.
دکتر روحانی افزود: سرمایهگذاری مشترک در زمینه ساخت خودرو و احداث راهآهن آستارا – آستارا به معنای این است که دو کشور تصمیم به همکاری گسترده در آینده دارند.
وی اظهار کرد: همکاری در زمینه بهداشت و درمان، تولید دارو و انرژی و گردشگری نشان آن است که دو کشور در منافع و برنامههای مشترک میتوانند، گامهای جدیدی بردارند.
رئیس جمهوی با اشاره به ضرورت توسعه همکاریهای بانکی ایران و آذربایجان گفت: کمیسیون مشترک باید تلاش کند که این همکاریها روزآمد شده و بتوانیم در تبادل اسناد پول و مالی، تسریع کنیم.
دکتر روحانی تلاش برای توسعه تجارت آزاد میان دو کشور را حائز اهمیت دانست و ادامه داد: خوشبختانه در زمینه توسعه گردشگری گامهای مثبتی میان دو کشور برداشته شده و امروز صدها هزار نفر از مردم دو کشور به راحتی میتوانند، سفرهای متقابل داشته باشند.
وی افزود: اراده ما رابطه نزدیک و صمیمانه دولتها و ملتهای ایران و آذربایجان در راستای منافع مشترک و منافع ملتهای منطقه و جهان است.
الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان نیز در این نشست خبری با تبریک عید نوروز، گفت: عید نوروز بین مردم ایران و آذربایجان مشترک است و نشان میدهد که مردم ما پیوندهای صمیمی با هم دارند.
وی افزود: تاریخ و فرهنگ مشترک، ایران و آذربایجان را به هم متصل میکند و روابط ما بر این اساس توسعه خواهد یافت.
رئیس جمهوری آذربایجان با اشاره به اینکه رؤسای جمهوری ایران و آذربایجان در طول سالهای اخیر ۱۱ دیدار با هم داشتند، گفت: موافقتنامهها و همکاریهای دو کشوردر عرصههای مختلف دوجانبه، منطقهای و بینالمللی در مسیر اجرا قرار دارد و روابط خوبی با هم داریم.
علیاف با بیان اینکه ایران و آذربایجان همواره در عرصه بینالملل در کنار هم بوده و از یکدیگر حمایت کردهاند، گفت: ایران و آذربایجان در چارچوب موازین حقوق بینالمللی مدافع و در کنار هم قرار دارند.
وی با بیان اینکه مصمم به توسعه روابط اقتصادی و تجاری و سرمایهگذاریهای مشترک دو کشور هستیم، گفت: اسنادی که در این سفر امضا شد، بدون شک همکاریهای دو کشور را گستردهتر کرده و در مناسبات منطقهای تأثیرگذار خواهد بود.
رئیس جمهوری آذربایجان با اشاره به همکاریهای چندجانبه ایران و آذربایجان با دیگر کشورها از جمله روسیه، ترکیه و گرجستان، یادآور شد: گسترش این روابط به توسعه ثبات در منطقه کمک خواهد کرد.
علیاف با بیان اینکه تلاش میکنیم تا با توسعه روابط و همکاریها نمونهای از همسایگی مثبت در جهان را به اجرا بگذاریم، گفت: همکاریهای مشترک ایران و آذربایجان در طول ۴ سال گذشته نشان میدهد که مناسبات دو کشور در سطح بسیار بالایی قرار دارد.