اولین جلسه شورای سیاست گذاری دومین کنفرانس ملی ژئومکانیک نفت
اولین جلسه شورای سیاست گذاری “دومین کنفرانس ملی ژئومکانیک نفت با هدف کاهش مخاطرات اکتشاف و تولید” در مدیریت اکتشاف برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی روابط عمومی مدیریت اکتشاف، اولین جلسه شورای سیاست گذاری دومین کنفرانس ملی ژئومکانیک نفت با حضور دکتر حاجیان رییس پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف، دکتر شفیعی- مدیر کل امورفناوری وزارت نفت و دکتر رمضان زاده- رییس هیئت مدیره انجمن ژئومکانیک نفت و نمایندگان صنعت و دانشگاه، روز چهارشنبه مورخ 1395/4/30 در سالن جلسات مدیریت اکتشاف برگزار شد.
این جلسه که با حضور جمعی از اساتید دانشگاه و متخصصین چند شرکت دولتی و غیر دولتی مرتبط با این حوزه تشکیل گردید، در خصوص ضرورت تبیین جایگاه و تسهیل اجرایی شدن مباحث تخصصی ژئومکانیک در صنعت نفت کشور، همچنین درباره اهداف کنفرانس و نحوه تحقق آن ها و نیز نحوه تأمین مالی و راهکارهای کاهش هزینه ها و برگزاری کنفرانس؛ بحث و تبادل نظر صورت گرفت. با توجه به اهمیت موضوع، کلیه حاضرین پس از ارائه ایده ها و نظرات خود نسبت به برگزاری موفقیت آمیز “دومین کنفرانس ملی ژئومکانیک نفت-کاهش مخاطرات اکتشاف و تولید” ابراز امیدواری کردند.
براساس برنامه ریزی های انجام شده، این کنفرانس با مشارکت مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، انجمن ژئومکانیک نفت ایران و دانشگاه صنعتی شاهرود در تاریخهای 5 الی 7 بهمن ماه سال جاری در محل مدیریت اکتشاف برگزار خواهد گردید. محورهای تخصصی کنفرانس شامل بررسی های لرزه ای و میکرولرزه ای، فیزیک سنگ، آزمون های آزمایشگاهی و برجا، روابط تحلیلی و مدل های رفتاری، مدلسازی ژئومکانیکی، کاربرد ژئومکانیک در اکتشاف، حفاری و تولید و موضوعات خاص در ژئومکانیک بوده و تاکنون از حمایت معنوی وزارت نفت، ستاد توسعه فناوری و نوآوری نفت و گاز و ذغال سنگ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعت نفت، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و دانشگاه صنعتی اصفهان برخوردار گردیده است.
نظر به اهمیت کاربرد ژئومکانیک در بخش بالادستی صنعت نفت، برگزاری دومین کنفرانس ژئومکانیک نفت، فرصت مناسبی برای معرفی قابلیت ها، توانمندی ها و تجارب مراکز صنعتی و دانشگاهی در بهره مندی از فناوری های نو و مرتبط با این حوزه تخصصی می باشد.
از جمله مهمترین اهداف برگزاری این رویداد مهم علمی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– افزایش سطح دانش فنی و علمی کاربرد ژئومکانیک در نفت
– بررسی اهمیت و نقش مطالعات ژئومکانیکی در تولید صیانتی
– بررسی فناوری های نوین در طراحی، تحلیل و بهره برداری از چاهها و مخازن هیدروکربوری
– ثبت تجربیات و مستندسازی پژوهش های مرتبط با موضوعات کنفرانس
– آشنایی و دستیابی به آخرین دستاوردها و تکنولوژی های پیشرفته جهان
– ایجاد بستری مناسب برای هم اندیشی دست اندرکاران مرتبط با طرح های ژئومکانیک نفت
– شناسایرفی کاربردهای علم ژئومکانیک در صنایع نفت و گازی