مناقصه شماره 97118 در خصوص برداشت و پردازش 1070 کیلومتر مربع داده‌های لرزه‌نگاری سه بعدی اروند
آذر 26, 1397
نشست خبری مدیر اکتشاف با خبرنگاران حوزه نفت و انرژی برگزار شد
آذر 26, 1397

قرارداد” بررسی کمی و کیفی منابع هیدرات گازی در دریای عمان (فاز دوم)” بین مدیریت اکتشاف و پژوهشگاه صنعت نفت امضاء شد.

به گزارش روابط عمومی مدیریت اکتشاف،مراسم امضاء این قرارداد با حضور مهندس سیدصالح هندی مدیراکتشاف به همراه معاونین و روسای اکتشاف، دکتر جعفر توفیقی رئیس پژوهشگاه صنعت نفت به همراه معاونین و روسای پژوهشگاه صنعت نفت و مهندس طالقانی سرپرست پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، امروز دوشنبه 1397/09/26 در مدیریت اکتشاف برگزار شد.

هندی به عنوان کارفرمای این طرح پژوهشی ضمن تبریک هفته پژوهش، گفت: طرح پژوهشی هیدرات گازی شامل فازهای گازی مختلف اجرایی می‌باشد که در قالب پروژه‌های پژوهشی و صنعتی برنامه‌ریزی شده است.که با اجرای فاز نخست این طرح بین سال‌های 1390 تا 1393 به کارفرمایی مدیریت اکتشاف، توسط پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان مجری اصلی با همکاری شرکت چینی، منابع هیدرات گازی و گاز طبیعی (منابع متعارف و غیرمتعارف) در دریای عمان شناسایی شد که با توجه به هزینه بالای فعالیت اکتشافی در آب‎های عمیق این منطقه، تصمیم بر این شد که برای افزایش قطعیت نتایج، فاز دوم این طرح پژوهشی با هدف بهره‌برداری از فاز نخست در مقیاس پایلوت و گسترش آن در کل بخش ایرانی آب‌های دریای عمان با امضای این قرارداد، به مدت 48 ماه با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت انجام شود.

وی پژوهشگاه صنعت نفت را فرصت مغتنمی برای این صنعت خواند و گفت: این مجموعه دارای پتانسیل‌های فراوانی است و اگر به هر دلیلی ما نتوانیم در بهره‎مندی از این ظرفیت‎ها درست عمل کنیم، این قصور از سوی صنعت رخ داده است.

مدیر اکتشاف ابراز امیدواری کرد که با اجرای این طرح پژوهشی (فاز دوم)، عدم قطعیت های موجود کاهش یابد.

هندی در پایان خاطرنشان کرد: گاز در سال های آتی، نقش اثرگذارتری در بازار انرژی جهان ایفا می کند و نیاز بخش انرژی بیشتر بر این حوزه معطوف خواهد شد، از این رو کار در حوزه شناسایی و استحصال منابع گازی متعارف و غیرمتعارف در آینده حائزاهمیت‎تر خواهد شد.

جعفر توفیقی، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت نیز با قدردانی از حمایت های مدیریت اکتشاف، تاکید کرد: خوشحالم که در شرکت ملی نفت ایران با مدیرانی سروکار دارم که قدر و ارزش پژوهش و فناوری را می‌دانند و آن را ارج می‌نهند.

وی  با اشاره به واگذاری این طرح پژوهشی به پژوهشگاه صنعت نفت، گفت: اعتماد به پژوهشگر ایرانی مایه افتخار است و پژوهشگاه متعهد می شود که از تمام توان و ظرفیت خود برای پیشبرد بهینه این طرح استفاده کند.

مجتبی صدیق عربانی، مدیر طرح پژوهشی هیدرات های گازی در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران نیز در مراسم امضای قرارداد فاز دوم این طرح، ضمن تشریح اهمیت هیدرات‌های گازی و تلاش‌های کشورهایی از جمله ژاپن و چین در این عرصه گفت: پیش بینی می‌شود از دستاوردهای مهم پروژه فاز دوم، تخمین دقیق‌تر حجم منابع هیدرات گازی و گاز آزاد زیر آن در این گستره بوده و همچنین محل‌های مناسب جهت حفاری اکتشافی و فرایندهای فنی آن در فاز سوم طرح، مدل‌سازی شود.

 

دیدگاه ها بسته شده است