سید صالح هندی در پاسخ به سوالات خبرنگاران گفت: بلوکهای اکتشافی به شرکتهای اکتشاف و تولید داخلی واگذار میشود.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران از برنامهریزی برای واگذاری بلوکهای اکتشافی به شرکتهای اکتشاف و تولید داخلی خبر داد و گفت: در آیندهای نزدیک حداقل سه بلوک اکتشافی به شرکتهای داخلی واگذار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت اکتشاف، سیدصالح هندی در یک نشست خبری که به مناسبت هفته پژوهش، امروز (26 آذر ماه) در این مدیریت برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: در نمایشگاه بین المللی صنعت نفت که اردیبهشت ماه امسال واگذار شد، 14 بلوک اکتشافی در حضور شرکت های داخلی و خارجی معرفی شد و اگرچه هدف، واگذاری این بلوک های اکتشافی با هدف جذب سرمایه های خارجی بود، اما با توجه به شرایط تحریمی پیش آمده، تصمیم گرفتهایم این فرایند را با همکاری و مذاکره با شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی پیش ببریم و پیش بینی میشود طی ماه های آینده، سه یا چهار بلوک اکتشافی به شرکت های داخلی واگذار شود.
براساس این گزارش، بلوکهای معرفی شده، ترکیبی از 2بلوکهای دارای پتانسیل اکتشافی بالا واقع در حوضههای رسوبی بالغ و شناخته شده و بلوکهای مربوط به حوضههای رسوبی جدید هستند که از میان آن میتوان به چهار بلوک اکتشافی در حوضه رسوبی زاگرس شامل یک بلوک در ناحیه لرستان، یک بلوک در زیرحوضه فارس و ۲ بلوک در زیرحوضه دزفول شمالی و دشت آبادان اشاره کرد. سه بلوک دریایی در حوضه خلیج فارس و سه بلوک اکتشافی در حوضه کپهداغ در شمال شرق ایران نیز در زمره 14 بلوک اکتشافی معرفی شده مدیریت اکتشاف قرار داشت. معرفی یک بلوک اکتشافی در حوضه رسوبی مغاندر شمال غرب ایران که دارای سیستم هیدروکربوری اثبات شده است و یک بلوک اکتشافی در حوضه ایران مرکزی و ۲ بلوک اکتشافی به نامهای تایباد و سیستان به عنوان بلوکهای واقع در حوضههای رسوبی جدید در شرق ایران، دیگر بلوکهای معرفی شده این مدیریت بوده اند که با توجه به صحبتهای امروز مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، تعدادی از این بلوک ها در آینده ای نزدیک به شرکت های ایرانی واگذار می شود.
شناسایی ذخایر متعارف و غیرمتعارف گازی در دریای عمان
هندی در ادامه از شناسایی ذخایر هیدرات گازی و گاز طبیعی در دریای عمان به واسطه اجرای فاز نخست طرح پژوهشی شناسایی هیدرات های گازی خبر داد و افزود: با اجرای فاز نخست این طرح، منابع هیدرات گازی و گاز طبیعی (منابع متعارف و غیرمتعارف) در دریای عمان شناسایی شد که با توجه به هزینه بالای فعالیت اکتشافی در آبهای عمیق این منطقه، تصمیمگیری شد که برای افزایش قطعیت نتایج، فاز دوم این طرح پژوهشی نیز اجرا شود که امروز به قرارداد منتهی شده است.
وی اهمیت کشف هیدرات های گازی در دریای عمان را به جهت موقعیت ژئوپلتیکی این منطقه مورد اشاره قرار داد و گفت: هرگونه اقدام توسعهای در منطقه استراتژیک مکران که نگاه ویژهای به آن وجود دارد حائز اهمیت است و نزدیکی به آبهای آزاد، نزدیکی به بازار پاکستان، تنگه هرمز و … بر این اهمیت میافزاید.
بر اساس این گزارش، قرارداد فاز دوم طرح پژوهشی هیدرات های گازی امروز (26 آذر ماه) بین مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و پژوهشگاه صنعت نفت امضا شد. این قرارداد چهارساله است و بودجه آن از سوی مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران تامین می شود.
تایید کشفیات جدید نفت و گاز در کشور
وی با تایید دستیابی به ذخایر جدید نفت و گاز در سال های 96 و 97، از اعلام هرگونه عدد و رقم در حوزه کشفیات جدید ذخایر هیدروکربوری اجتناب کرد و گفت: اعلام کشف های جدید در حوزه اختیارات وزیر نفت است.
هندی اعلام کرد: تاکنون حدود 60 درصد پهنه کشور تحت مطالعات اکتشافی قرار گرفته و ضریب موفقیت چاههای اکتشافی (تعداد چاههای موفق نسبت به تعداد چاههای حفر شده) درکشور همچنان حدود۶۰ درصد است.
وی در پاسخ به سوالی درباره صحبت استاندار یکی از استان های شمال غرب کشور درباره کشف ذخایر نفتی در این منطقه گفت: در منطقه بستانآباد و میانه احتمال وجود هیدروکربور را میدهیم و طی ماههای آینده کار مطالعاتی در این زمینه آغاز میشود؛ اما در مجموع منطقه آذربایجان منطقه پرپتانسیلی نیست.
هندی همچنین در خصوص طرح مروارید خلیج فارس عنوان کرد: کارفرمای این طرح، شرکت نفت فلات قاره ایران بود اما با همکاری خوب این شرکت با مدیریت اکتشاف و اقدامات خوب انجام شده در این طرح، هزینه طرح اکتشافی در خلیج فارس بسیار کاهش یافته است. اما نباید فراموش کنیم که نتایج طرح های اکتشافی همواره نیاز به روزآوری دارد.
منبع خبرگزاری شانا