مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر افزایش مهارتهای مدیریتی و تخصصی در این شرکت، خواستار تغییر رویکرد امور از حالت اداره محور به پروژه محور شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی روابط عمومی مدیریت اکتشاف، امروز سه شنبه 1395/3/11، هفدهمین همایش “تبیین اهداف و سیاستگذاری های مدیریت اکتشاف”، همسو با اهداف کلان نظام و صنعت نفت در اجرای تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل با حضور مدیر اکتشاف، معاونین، رؤسای ادارات و کارشناسان و مسئولین پروژه های مدیریت اکتشاف در مجموعه فرهنگی- ورزشی شماره 3 شرکت ملی نفت ایران برگزار گردید.
این همایش که تفاوت های ماهوی و محتوایی با سال های قبل داشت، ساعت 7:30 با قرائت آیاتی از قرآن مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران رسماً آغاز گردید و در ابتدا دکتر قلاوند مدیر سابق اکتشاف به عنوان میهمان ویژه گزارش مختصری از عملکرد سال گذشته مدیریت اکتشاف ارائه کردند.
در ادامه مهندس هندی “مدیر اکتشاف” ضمن تقدیر و تشکر از تمامی کارکنان مدیریت اکتشاف در سرآمد نمودن مدیریت اکتشاف در رشته های تخصصی، با مروری بر مفاهیم علمی برنامه ریزی در دانش مدیریت گفت: افزایش دانش و توانمند سازی ظرفیت های تخصصی مدیران، رؤسا و کارشناسان ارشد واحدها و مسئولین پروژه ها در لایه های بالاتر هرم سازمانی و تامل بین معاونت ها و تغییر امور از حالت “اداره محور” به سمت “پروژه محور” از ضروریت های مهم و یکی از انتظارات اصلی و اساسی در روند رو به جلو مدیریت اکتشاف می باشد که اداره آموزش باید برای آن برنامه ریزی جدی انجام دهد.
ایشان گفتند برای ارتقاء و افزایش بهره وری، می بایست کارها به سمت “پروژه محوری” سوق داده شوند. چرا که به زودی “سیستم مدیریت پروژه” در اکتشاف به راه خواهد افتاد که در آن عنصری بنام اداره کم رنگ خواهد شد و بودجه های مالی بر اساس پروژه ها تخصیص داده خواهد شد.
مهندس هندی امورات اکتشاف را در دو حوزه ستاد و صف تشریح کرد و گفت: به دلیل اینکه ضریب موفقیت در پروژه ها از اهمیت بالایی برخوردار است، اهمیت مدیران پروژه ها نیز قابل توجه خواهد بود. لذا بایستی مدیران پروژه ها با همت بیشتر، تلاش مضاعفی را به عمل آورند.
انتظار بر این است، که واحدهای تابعه مدیریت اکتشاف به صورت سیستماتیک و با برنامه ریزی و تعیین شاخص های مربوطه، وظایف تخصصی خود را به نحو مطلوبتر و به دور از برخورد سلیقه ای انجام دهند.
مدیر اکتشاف در خصوص مسائل مالی گفت: ایجاد نظم مالی در واحد مالی باعث نظم در کل اداره می شود و برای جلوگیری از هزینه ها و اتلاف سرمایه، از این پس پروژه ها فقط یکبار تامین اعتبار شود همچنین بایستی کم کم فصل مشترکی بین اداره برنامه ریزی و مالی تحت عنوان فاینانسینگ ایجاد شود.
وی گفت: قراردادها باید تجمیع شوند و نوع قراردادها به EPDS تغییر داده شود و استفاده از الحاقیه ی 25% سقف قرارداد ها باید به حداقل برسد و استفاده بین از 25% به هیچ وجه نباید اتفاق بیافتد که این یک نقطه منفی برای مدیریت و آن اداره خواهد بود و در نهایت هزینه ها باید مدیریت شود و برای این منظور باید مسیر و جهت را خوب تشخیص دهیم.
مهندس هندی تحلیل وضعیت نیروی انسانی را حداقل از 5 سال گذشته تا کنون بصورت یک پروژه، به عنوان یک تکلیف برای منابع انسانی ذکر نمود.
وی در خصوص برنامه ریزی گفت: برای برنامه ریزی ابتدا باید یک نقشه و طرح اولیه و کلی تهیه بشود سپس با جدیت به جزئیات پرداخته شود یکی از مکانیزم های برنامه ریزی این است که برنامه ریز خارج از سیستم باشد ولی فرایند کنترل پروژه را بدون اظهار نظر فنی در مراحل تعریف، اجرای عملیات، به خوبی انجام دهد. از این پس بایستی در مدیریت اکتشاف برنامه ریزی استراتژیک تدوین شود که این امر مدنظر وزیر محترم نفت می باشد که متاسفانه تاکنون نداشته ایم.
مدیر اکتشاف گفت: برای افزایش بهره وری و کم شدن هزینه های مستقیم و غیر مستقیم و هزینه های سربار، بایستی کارها برون سپاری گردد. و گفت که به زودی الگو و نحوه برون سپاری را اعلام خواهم کرد. ایشان کار تیمی را یکی از راههای سرعت بخشیدن به ماموریت های اکتشاف دانست و گفت اولین شکل گیری کار تیمی این است که از منافع خود یا از منافع اداره خود بگذریم در غیراین صورت کار تیمی کارا و اثربخش نخواهد بود.
مدیر اکتشاف در خصوص R&D گفت: رصد تکنولوژی خودش یک علم است و شاخص های کلان مدیریت اکتشاف بایستی بازنگری سپس پلان نهایی تدوین شود وی گفت: زمانی که شورای اولویتها لوکیشن را تعیین و اعلام می کند وظایف قسمت ها باید مشخص، محرز و کار شروع شود.
متاسفانه چون در سازمان، مدیریت دانش نداشته ایم تجارب گذشته آرشیو و مستند نشده اند که امروز بتوان از آنها به صورت خاص استفاده کرد.
ایشان شهامت را یکی از مصادیق اخلاق حرفه ای دانست و گفت باید شهامت باشد تا در طراحی ها و برنامه ریزی ها و اجراها، اگر اشکالی بوجود آمد، آن را صادقانه بیان کنیم و به همین منظور ایشان توصیه کردند آخرین چهارشنبه هر ماه ادارات دورهم بشینند و ایرادات را استخراج نمایند. وی گفت برطرف کردن 80% موضوعات که موجب ایراد و مشکل شده به همت خودتان بر می گردد. شما اهل فکر باشید، ایرادات را مشخص کنید ما هم حمایت می کنیم اگر مشکلات را پنهان کنیم هیچ وقت حل نخواهد شد. موضوع کمبود لوکیشن در اکتشاف جدی است و اولین جلسه اولویتها، اولین مرحله بررسی موضوعات جهت تدوین برنامه جامع حفاری خواهد شد.
مدیر اکتشاف در خصوص پیمانکاران داخلی هم گفت: باید از پیمانکاران داخلی بخواهیم و آنها را حمایت کنیم تا توان و قدرت عملیاتی- اجرائی خود را بالا ببرند و در رقابت با خارجی ها عقب نشینی نکنند ولی تاکید کردند، از همکارای با پیمانکارانی که با بروشور، کاتالوگ به میدان می آیند به شدت اجتناب و پرهیز شود.
مهندس سید صالح هندی درباره بلوکهای اکتشافی نیز گفت، معاونت بلوکهای اکتشافی عصاره اکتشاف است و به زودی با یک تغییر ساختار اساسی به معاونت بین الملل و بلوکها تبدیل خواهد شد.
در ادامه همچنین معاونت های اکتشاف، فنی، بلوک ها، مالی، منابع انسانی و ادارات فناوری اطلاعات و سامانه اطلاعات بالادستی، پژوهش و فناوری، امور حقوقی و قراردادها و ایمنی، بهداشت و محیط زیست هر یک به ارائه گزارش و تحلیل عملکرد و برنامه های آتی خود پرداخته و مشکلات و راهکارها را بررسی کردند. همایش تبیین اهداف ساعت 16:30با تبیین راهکارهای مدیریتی و راهبردی سید صالح هندی به کار خود پایان داد.