در پی امضای اولین تفاهمنامه مطالعه بلوکهای اکتشافی و چندین قرارداد بزرگ عملیات ژئوفیزیکی با شرکتهای داخلی، دومین تفاهمنامه انجام مطالعات اکتشافی در بلوک دریایی بامداد، به امضاء طرفین رسید.
به گزارش روابط عمومی مدیریت اکتشاف، مراسم امضای تفاهمنامه “انجام مطالعات ارزیابی اکتشافی بلوک بامداد میان مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و شرکت اکتشاف و تولید تاسیسات دریایی (IOEC) با حضور دکتردهقان “معاون محترم مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران”روز سهشنبه سی مهر 1398در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران برگزار شد.
این تفاهمنامه ( MOU) به همراه موافقتنامه محرمانگی اطلاعات،توسط سید صالح هندی “مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران” و سعید شاد”مدیر عامل شرکت اکتشاف و تولید تاسیسات دریایی”امضاء شد. بر اساس مفاد این تفاهمنامه شرکت مزبور طی یک برنامه زمانی مشخص اقدام به ارزیابی اطلاعات زمین شناسی، ژئوفیزیکی و حفاری محدوده بلوک بامداد نموده و در پایان گزارش ارزیابی اکتشافی خود را به همراه پیشنهاد فنی و مالی جهت انجام عملیات اکتشافی در این بلوک ارائه خواهد داد.
سید صالح هندی ضمن ابراز خرسندی از ورود شرکتهای داخلی برای انجام این مطالعات، بیان داشت:در گذشته بلوکهای اکتشافی صرفاً به شرکتهای بین المللی خارجی واگذار و اجرا میشد، اما در طی یک سال گذشته برای نخستین بار انجام مطالعات بلوک تودج در استان فارس به یک شرکت ایرانی اکتشاف و تولید واگذار و اکنون با امضای این تفاهمنامه،”انجام مطالعات ارزیابی اکتشافی بلوک بامداد” به شرکت اکتشاف و تولید تاسیسات دریایی ایران واگذارشد که این نشان از توانمند شدن شرکتهای داخلی بوده و با درخواستهایی که از سوی سایر شرکتهای ایرانی برای انجام این مطالعات داشتهایم، امکان امضای همین تفاهمنامه با سایر شرکتها نیز وجود داشته و استقبال خواهیم کرد، چرا که این کار موجب اتصال و ایجاد یک زنجیره مناسب بین شرکتهای E&P خواهد شد.
وی بلوک بامداد را یکی از بهترین بلوکها در بین 14 بلوک اکتشافی دانسته و افزود: با کارهایی که در گذشته در این منطقه شده است (لرزهنگاری، حفاری و …)، تماماً نشان از اثبات منشأء نفتی در این بلوک است و این امر، ضریب موفقیت در این منطقه را بالا برده و با ریسک کمتری در بلوک بامداد مواجه هستیم.
مدیر اکتشاف خاطر نشان کرد: اکتشاف به عنوان اولین حلقه زنجیره ارزش در صنایع بالادستی نفت و گاز، از جمله فعالیتهای پُرریسک محسوب میشود و حضور شرکت های ایرانی در این حوزه نشانگر بلوغ و توانمندی بخش خصوصی در مهمترین حلقه زنجیره ارزش صنایع بالادستی کشور است. مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با توجه به وظیفه ذاتی خود درصدد است به منظور توسعه فعالیتهای اکتشافی در سراسر گستره ایرانزمین و استفاده حداکثری از تمامی امکانات و توان داخلی،مشارکت با شرکتهای ایرانی E & P مورد تایید وزارت نفت را در سال 1398 توسعه داده و از این طریق برگ پر افتخار دیگری در اوراق زرین صنعت نفت کشور رقم زند.
دکتر دهقان “معاون مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران”تشریح کرد: در سال گذشته 45 تفاهمنامه (MOU) امضاء شد که از این بین، 30 مورد از آنها با شرکتهای بینالمللی بود و حداقل نتایجی که این تفاهمنامهها در پی داشت، این بود که مشخص شد، حجم ذخائر درجا و قابل استحصال ایران بیش از انتظارات ما در گذشته است.
وی در ادامه افزود: در شرایط فعلی که با محدودیتهای بینالمللی مواجه هستیم، با واگذاری انجام این مطالعات به شرکتهای داخلی، در واقع تهدیدها را به فرصت تبدیل خواهیم کرد، و قطعاً برای تمامی شرکتهایی که این مطالعات را انجام دهند، مزیتهایی را در آینده برای آنها در نظر خواهیم گرفت.
معاون مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران در توضیحات خود گفت: حدود 70 درصد اکتشافات گاز و 20 درصد از اکتشافات نفت ایران مربوط به دوران پس از انقلاب است که این نشان از آن دارد که کماکان پتانسیل اکتشافات نفت و گاز در ایران وجود دارد.
لازم به ذکر است بلوک اکتشافی بامداد به مساحت 2697 کیلومتر مربع در خلیج فارس (جنوب غرب استان هرمزگان) قرار داشته و مدت این تفاهمنامه 4 ماه میباشد.