رئیس اداره ژئوفیزیک مدیریت اکتشاف ابراز امیدواری کرد:
اکتشافهای قابل توجه هیدروکربوری در پروژه دشتکوه
غلامرضا پیرویان رئیس اداره ژئوفیزیک مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: پروژه دشتکوه بر اساس تصمیمات و نیاز سنجیهایی که در جلسه نوزدهم شورای پورتفولیو انجام شد در 2200 کیلو متر خط لرزه نگاری دوبعدی و در استانهای لرستان، ایلام، خوزستان، فارس، بوشهر و هرمزگان تعریف شده است.
رئیس اداره ژئوفیزیک درحاشیه مراسم افتتاحیه پروژه دشتکوه در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی مدیریت اکتشاف گفت: ژئوفیزیک در زنجیره ارزش اکتشاف جایگاه ویژهایی دارد؛ روشهای لرزهنگاری دوبعدی، لرزهنگاری سهبعدی و روشهای مطالعات میدان پتانسیل که خود به روشهای مختلفی تقسیم میشود. وی افزود: با وجود اینکه ما در سالهای گذشته درگیر مسائل مرتبط با تحریم بودهایم، مدیریت اکتشاف موفق شد با تکیه بر توان داخلی مجموعه قراردادهایی را در زمینه لرزهنگاری و مطالعات میدان پتانسیل که عمده آنها گرانی سنجی و مغناطیس سنجی است با شرکت های داخلی به امضا برساند.
پیرویان ادامه داد: قراردادهایی نیز هستند که ما در حال حاضر تعدادی از آنها را در حال اجرا داریم؛ شامل پروژه لرزهنگاری سه بعدی پانیذ در جنوب غرب کشور، پروژه لرزهنگاری دو بعدی باشت در کهکیلویه و بویراحمد واقع در جنوب شرق گچساران و پروژه لرزه نگاری دو بعدی کپه داغ موسوم به لرزهنگاری درگز در زرینه کوه واقع در شمال شرق کشور، همچنین اخیراً پروژههای گرانیسنجی و مغناطیس سنجی دشت آبادان و کپه داغ را نیز به اتمام رساندیم. دو پروژه گرانی سنجی و مغناطیس سنجی مکران و جازموریان و همچنین پروژهایی در ایران مرکزی با عنوان بستان آباد در شمال غرب کشور در حال اجرا هستند.
پیرویان گفت: پروژه دشتکوه بر اساس تصمیمات و نیاز سنجیهایی که در جلسه نوزدهم شورای پورتفولیو انجام شد در 2200 کیلو متر خط لرزه نگاری دوبعدی و در استانهای لرستان، ایلام، خوزستان، فارس، بوشهر و هرمزگان تعریف شده است و در هفته آخر اردیبهشت ماه سال جاری قرارداد با پیمانکار این پروژه شرکت مهندسی نفت کیش به امضا رسید و پیشبینی میشود که اتمام کار دو سال به طول بیانجامد؛ این پروژه در قالب دو گروه کاری این شرکت انجام خواهد شد و امیدواریم که پس از انجام داده برداری این پروژه پردازش اطلاعات طی این دو سال انجام شود و نهایتاً مطالعات مرتبط با این موضوع باعث شود در این نواحی و استانهای که اشاره شد اکتشافهای قابل توجه هیدروکربوری داشته باشیم.