دبیر کمیته سلامت مدیریت اکتشاف تاکید کرد: چاره ایی جز رعایت پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی نداریم
عطیه میرمحمدصادق کارشناس بهداشت کار صنعتی در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی مدیریت اکتشاف درباره وضعیت کنونی بیماری کووید 19 اظهار کرد: ویروس کرونا به طور میانگین 18 ماه هست که جهان را درگیر کرده و در حال حاضر 4 گونه اصلی آن شناسایی شده شامل گونههای الفا، بتا، گاما و آخرین گونه هم گونه دلتا هست که میزان سرایت آن حدوداً 60 برابر بیشتر از گونه آلفا یا همان گونه انگلیسی است. این ویروس به دلیل قدرت انتقال بالایی که دارد به عنوان سریعترین ویروس قابل انتقال طی 20 سال گذشته نام گذاری شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر و طبق آخرین آمار 336 شهر قرمز در کشورمان وجود دارد و به طور میانگین در هر 2 ثانیه یک نفر به این ویروس مبتلا میشود و هر 4 دقیقه یک نفر جان خود را از دست میدهد. هر فرد مبتلا به این گونه جدید ویروس به طور میانگین میتواند بین 6 الی 8 نفر را درگیر بیماری کرده که این میزان برابر با سرایت ویروس آبله مرغان است.
میرمحمدصادق گفت: 30 درصد امکان نتیجه منفی کاذب در تستهای غربالگری برای این گونه جدید ویروس وجود دارد و این درصد با توجه به شرایط نمونهگیری و بدن فرد متغیر است، دوره نهفتگی این ویروس از 6 روز به 4 روز کاهش پیدا کرده بنابراین زودتر خودش را نشان میدهد و بیشتر افراد زیر 50 سال را درگیر میکند که علت آن هنوز مشخص نیست شاید به دلیل آمار واکسینه شدن افراد سالمند باشد اما به طور دقیق مشخص نیست. علائم آن نسبت به گونههای قبلی خیلی شدیدتر است و بنابراین درصورت ابتلا دروه قرنطینه بیشتری دارد به طوری که از 14 روز به 21 روز تغییر پیدا کرده است.
وی افزود: تا به این لحظه مورد فوتی نداشتهایم و تعداد مبتلایان با توجه به جهش ویروس متغیر است. طی 18 ماه گذشته و همزمان با اولین دستورالعملهای که از طریق وزارت نفت به ما ابلاغ شد کمیته سلامت در 3 بخش ساختمان ستاد، پروژههای عملیاتی و انبارها تشکیل شده و فعالیت آن نیز تا به امروز ادامه دارد. نظارت و مکاتبه با پیمانکاران جهت اطمینان از رعایت پروتکلهای بهداشتی و صدور اخطاریه در صورت آمار بالای ابتلا در مناطق عملیاتی، انجام مکاتبات با سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در خصوص اقدامات پیش از اعزام کارکنان به پروژهها و اخذ تست راپید در صورت لزوم، لغو معاینات دورهای برای دومین سال پیاپی، بررسی گواهیهای بازگشت به کار کارکنان با همکاری اداره حراست و اموراداری، پخش و توزیع اقلام بهداشتی و ضدعفونی کننده با همکاری اداره خدمات رفاهی و اجتماعی و همچنین پایش روزانه افراد در بدو ورود به ساختمان از طریق تب سنجی و بررسی علائم ظاهری و بالینی افراد، بخشی از مهمترین اقدامات این کمیته بوده است.همچنین آگاهی رسانی به کارکنان از طریق انتشار اطلاعیهها و دستورالعملهای ابلاغی با همکاری اداره روابط عمومی نیز بصورت مداوم انجام میشود که در حال حاضر نیز تمامی این دستورالعملها در پرتال مدیریت اکتشاف در دسترس همکاران محترم میباشد.
ایشان ادامه داد: در این برهه زمانی و به منظور عبور از این بحران خطرناک، مهمترین خواسته ما از تمامی ادارات خصوصاً روسا محترم، همکاری در زمینه تنظیم و رعایت برنامه دورکاری کارکنان، کاهش ماموریتهای غیر ضروری و برگزاری جلسات کاری اضطراری با حداقل نفرات میباشد. یکی از بیشترین مواردی که همکاران محترم همواره از اداره HSE درخواست مینمایند، بررسی میزان استفاده کارکنان از دورکاری بوده که ممکن است در بعضی ادارهها کمتر رعایت شود ما بررسی را به روسای واحد واگذار کردیم و از آنها عاجزانه درخواست داریم که حداکثر همکاری را با کارکنان داشته باشند مخصوصاً همکارانی که دارای علائم هستند و حتی تست PCR منفی دارند، این افراد میبایست پس از بهبودی و اطمینان از سلامتی کامل در محل کار حاضر شوند.
میرمحمدصادق بیان کرد: در حال حاضر واکسنهای معتبر دنیا در حدود 80 درصد در برابر سویه جدید دلتا مقاومت نشان میدهند و خوشبختانه آمار واکسیناسیون در ایران سرعت بالایی دارد اما با توجه به مقاومت گونه دلتا در برابر واکسیناسیون تا زمانی که سرعت واکسیناسیون آنقدر زیاد شود که از جهش ویروس پیشی بگیرد، تنها راه گریز از بحران، رعایت پروتکلهای بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی، استفاده جدی از ماسک، استفاده از تلفن به جای تردد است. امیدواریم تا این دوران به بهترین نحو سپری شده و همگی به سلامت کامل از آن عبور کنند.