به گزارش پایگاه خبری روابط عمومی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و به نقل از ادارۀ پژوهش و فناوری، این پروژه که یکی از پروژههای سرمایهای برنامۀ ششم این اداره است، در تاریخ 01 / 06 / 1398 ابلاغ و با تحقق موفقیت آمیز اهداف خود به پایان رسید و به دستاوردهای مهمی در حوزۀ ژئوشیمی دست یافت.
در ابتدای این سمینار، دکتر میقانینژاد رئیس ادارۀ پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف طی سخنانی ضمن تقدیر از تمامی دست اندرکاران این پروژه، با تشریح روند مدیریتی آن خاطر نشان کرد که بواسطۀ تعامل سازنده و متعهدانۀ تمامی همکاران، این پروژه به خوبی آغاز و هدایت شد و با موفقیت به پایان رسید.
ایشان همچنین با بیان نقش مهم شرکتهای دانش بنیان در مسیر توسعۀ فناوری، با اشاره به تجربیات گذشته اذعان داشتند که دانشگاهها و مؤسسات علمی، علیرغم برخورداری از ظرفیت ارزشمند نخبگان و اساتید توانمند، به تنهایی قادر به نقش آفرینی اثربخش در مسیر توسعۀ فناوری و کاهش شکاف فناورانۀ صنعت نبوده و ایجاد زیست بوم نوآوری با بکارگیری ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در این حوزه را نتیجه بخش دانستند. وی همچنین اظهار امیدواری نمود تا خروجی این پروژه و دیگر طرحها و پروژههای پژوهشی ضمن بهبود فرآیندهای کاری و بکارگیری مؤثر در بخشهای مختلف زنجیرۀ ارزش اکتشاف، باعث رشد حوزههای دانشی و کاهش شکاف فناورانه شود.
در ادامه، مدیر پروژه جناب آقای دکتر تژه، ضمن تشریح اقدامات اجرایی انجام شده در پروژه و چالشهای پیش روی آن، اهداف محقق شدۀ این پروژه را به شرح ذیل بیان نمودند:
این سمینار با سخنرانی دکتر منصور قربانی، مدیر عامل شرکت پارس آرین زمین به عنوان مجری این پروژه ادامه یافت. ایشان ضمن بیان زمینههای فعالیت شرکت پارس آرین زمین و دارا بودن تفاهمنامههای متعدد همکاری با دانشگاهها، سازمانها و مراکز تحقیقاتی داخلی و بینالمللی به پیشینۀ همکاری های پژوهشی و عملیاتی آن با صنعت اشاره داشتند.
در بخش پایانی ارائه این سیمتار، آقای دکتر اشکان و خانم دکتر وِنسا دیجا پِرسون (Vanessa Dyja Person) به عنوان نمایندگان محترم دانشگاه لورِن فرانسه و مدیران فنی در این پروژه از نگاه تخصّصی و با جزئیات فنی به بیان سر فصلهای مهم این پروژه از جمله انجام مطالعات ژئوشیمیایی کاندِنسِیتها بر اساس تکنیک GC-Full و GC-MS، انجام مطالعات پیشرفتۀ ژئوشیمیایی حاصل از GC-Split بر روی کاندِنسِیتها، انجام مطالعات ژئوشیمیایی بایومارکرهای خانوادۀ کاربازول بر روی کاندِنسِیتها، انجام مطالعات پیشرفتۀ ژئوشیمیایی حاصل از کروماتوگراف گازی با دقت بالا، ردیابی مسیرهای پُر کردن هیدروکربن یا مهاجرت در میادین نواحی مورد مطالعه و تطابق ژئوشیمیایی، نقشۀ مسیر مهاجرت هیدروکربن و نتیجهگیری از مطالعات و کارهای انجام شده در این پروژه، پرداختند.
در پایان این سمینار 3 ساعته نیز جلسۀ پرسش و پاسخ با مشارکت ارزشمند همکاران ادارات مرتبط با موضوع برگزار و نتایج حاصل از این پروژه به طور دقیق تبیین شد.