دیدگاه استراتژیک مدیریت اکتشاف در «دریای عمان» و منطقه سوق الجیشی «تنگه هرمز»

توسعه همکاری‌های مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و دیگر شرکت‌های تابع حوزه نفت با “پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی”
مرداد 2, 1401
آیا بوی نفت و گاز از طرح‌های پژوهشی منابع غیر متعارف مدیریت اکتشاف به مشام می‌رسد؟!
مرداد 2, 1401

 بررسی ژئوفیزیکی تفصیلی منابع هیدرات گازی در دریای عمان در مقیاس مطالعه موردی” دستاوردی کلان که از دل طرح‌های پژوهش‌های هیدروکربوری بیرون آمده است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی روابط عمومی مدیریت اکتشاف؛ مدیریت اکتشاف بر اساس دیدگاه استراتژیکی که در امر اکتشاف اتخاذ کرده است، با تکیه بر دانش و تخصص کارشناسان با تجربه و متعهد خود  از سال 1389 اقدام به تعریف و اجرای پروژه هایی در قالب طرح های پژوهشی- صنعتی نموده‌ است.  از این پروژه‌ها میتوان به طرح پژوهشی هیدرات گازی در قالب پروژه‌های مختلف اشاره نمود.
پروژه اول این طرح  که با عنوان “بررسی ژئوفیزیکی تفصیلی منابع هیدرات گازی در دریای عمان در مقیاس مطالعه موردی” شناخته می‌شود در قالب 10 فاز از اردیبهشت ماه سال 1390 آغاز و در  مدت 41 ماه به فعالیت خود ادامه داد. دستاوردهای کلان این پروژه که نقش بسزایی در تولید دانش بنیان انرژی داشته است عبارت است از:
 1- مطالعه کمی منابع هیدرات گازی دریای عمان در مقیاس مطالعه موردی (1000 کیلومتر خط لرزه ای دو بعدی) و ارائه حجم بسیار اولیه این منابع جهت برنامه ریزی های بعدی.
2- یافتن راه حل (الگوریتم)‌ بهینه جهت تکرار این نوع مطالعات در گستره بزرگتری از پوشش لرزه نگاری موجود بر روی دریای عمان.
همچنین لازم به ذکر است؛ تا کنون طرح پژوهشی هیدرات‌های گازی در قالب اجرای پروژه های مختلف دارای دستاوردهای بسیار مهمی بوده، و در این منطقه علاوه بر ذخائر غیر متعارف، وجود ذخایر گازی متعارف در زیر رسوبات حاوی هیدرات گازی نیز محتمل است که این موضوع از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و موجب ایجاد پنجره جدید اکتشافی در حوضه مکران و دریای عمان برای کشور می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.